Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2016, 18:35
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Na Sahare napadol poriadny sneh po prvýkrát za dlhých 37 rokov. Ľudia nechceli veriť vlastným očiam

ZAUJÍMAVOSTI SNEH
Uložiť Uložené

Saharská púšť zažila prekvapivú situáciu.

Na kraji obrovskej saharskej púšte leží v Alžírsku mestečko Ain Sefra. Životná situácia miestnych obyvateľov je komplikovaná, ale postupom rokov sa naučili žiť s púšťou hneď vedľa svojich príbytkov a po 37 rokoch ich prekvapil ďalší prírodný fenomén. Písal sa ešte rok 1979, keď vo februári začala z oblohy padať poriadna nádielka snehových vločiek a ľudia nemohli uveriť vlastným očiam. Sneh sa vtedy v púšti udržal len necelú hodinu a roztopil sa, no tentoraz to vyzeralo o trošku inak. Odvtedy sa poprašky snehu na Sahare objavili ešte v roku 2005 a 2012, ale len ťažko by sa dali nazvať poriadnym snežením.

Mestečko Ain Sefra leží v nadmorskej výške cez 1000 metrov a včera v poobedňajších hodinách sa miestnemu obyvateľovi Karimovi Bouchetataovi podarilo odfotiť púštne okolie pokryté snehom. Sneh sa pritom neroztopil v priebehu hodiny, ale zostal na povrchu takmer celý deň, takže obyvatelia mali dostatok času na jeho preskúmanie, aj keď si stále mysleli, že si z nich niekto iba uťahuje.    

Domov
Zdieľať
Diskusia