Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2016, 8:07
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Rakúsku si zvolili najobľúbenejšie slovo. Je dlhé 51 písmen a vysloviť ho nie je vôbec jednoduché

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vysloviť najobľúbenejšie slovo Rakúska ti zaberie niekoľko pokusov.

Rakúski akademici hlasovali v zaujímavej ankete. V nej si volili najobľúbenejšie slovo roka 2016. Malo by charakterizovať uplynulý rok, všetky udalosti, trendy či pohnútky, ktoré ovplyvnili krajinu. Samozrejme by to nebol nemecký jazyk, ak by nevyhralo nejaké ťažké a výdatne dlhé slovo, preto prvé miesto získal mimoriadne dlhý zhluk päťdesiatjeden písmen Bundespräsidentenstichwahlwiederholungsverschiebung.

Vo voľnom preklade to znamená opakované odkladanie druhého kola volieb rakúskeho prezidenta. Jeho vybratie je reakciou na sedemmesačný proces plný hlasovania, súdnych sporov a odkladaní, ktoré až v nedeľu, 11.12. vyústili do vyhlásenia nového nástupcu súčasného rakúskeho prezidenta (získal to proeurópsky Alexander Van der Bellen). Voľba slova bola podľa jedného z hlasujúcich jednoduchá, volilo zaňho vraj viac než 3000 z približne 5000 ľudí.

V Rakúsku si zvolili najobľúbenejšie slovo. Je dlhé 51 písmen a vysloviť ho nie je vôbec jednoduché
Zdroj: memegenerator.net
Domov
Zdieľať
Diskusia