Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2016, 11:57
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Odmalička miloval autíčka a dnes má jeho Hot Wheels kolekcia hodnotu cez 1 milión dolárov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zbiera ich už roky a počet kusov presahuje 3-tisíc.

V detstve mal každý z nás rozdielne koníčky a obľúbené hračky. Najpopulárnejšou z nich mohlo byť pokojne obľúbené LEGO, ale správnemu chlapcovi nestačila iba stavebnica, pretože už v útlom veku v ňom rástla láska k autám. Keďže ako deti sme sa mohli na autá dospelákov iba so závisťou pozerať, väčšinou sme to riešili nákupom rôznych modelov a jednou z najvýznamnejších značiek vyrábajúcich modely bola a dodnes je spoločnosť Hot Wheels. Od jednoduchých až po tie najbláznivejšie druhy áut, Hot Wheels ponúkalo deťom možnosť realizovať svoje automobilové sny a chlapík menom Bruce Pascal sa ich chytil už ako sedemročný a stále sa ich nepustil.

Bruce, podobne ako množstvo iných chlapcov v jeho veku, prosíkal rodičov, aby mu kupovali maličké autíčka, s ktorými sa potom hrával. Staval pre nich rôzne trate a dráhy, narážal s jedným do druhého a keď nastal čas vyrásť a s angličákmi sa rozlúčiť, nemal na to srdce a radšej ich začal zbierať. Nečakal, že sa jeho nový koníček onedlho premení na veľkú zberateľskú vášeň, ale dlho neprotestoval a radšej šikovne investoval do vzácnych a neokukaných modelov. Jeho najväčším klenotom je určite ružová dodávka od značky Volkswagen obsahujúca aj niekoľko miniatúrnych surfov, pretože tento model má v súčasnosti hodnotu cez 100-tisíc dolárov, avšak ani jeho celková kolekcia na tom nie je vôbec biedne. Viac ako 3-tisíc angličákov by dnes dohromady Bruce vedel predať za približne milión dolárov a to už je čo povedať.

Domov
Zdieľať
Diskusia