Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2016, 15:15
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Obrovskú prepadlinu v strede mesta opravili Japonci za 48 hodín. Nezastavili sa a cesta bola onedlho opäť sprejazdnená

ZAUJÍMAVOSTI JAPONSKO
Uložiť Uložené

Efektivita práce na prvom mieste.

Len niekoľko desiatok hodín prešlo od momentu, kedy sa v japonskom meste Fukuoka prepadla cesta na rušnej hlavnej ulici a internet zaplavili fotografie toho, ako odrazu jednotlivé konce cesty delila jama s veľkosťou takmer 30 metrov. Aj keď zatiaľ nie je úplne jasné, čo sa vlastne stalo a prečo sa cesta v skutočnosti prepadla, Japonci sa hneď po incidente pustili do práce a v priebehu neuveriteľných 48 hodín už bola cesta opäť sprejazdnená. Japonskí pracovníci sa nezastavili, pracovali deň aj noc a obrovskú jamu mali zasypať kombináciou piesku a cementu, takže prepadnutý úsek by mal byť v súčasnosti až 30-krát silnejší než predtým. Presnú príčinu prepadnutia určí až vyšetrovanie, ktoré už započalo, ale môžeme konštatovať, že sa všetko zabišlo bez zranení a ešte pred sprejazdnením bola obnovená elektrická sieť aj prívod vody. Kiežby sme aj my na Slovensku mali pracovnú morálku ázijských krajín, to by už možno diaľnica z Bratislavy do Košíc aj bola hotová.


Odporúčané
PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie 5. marca 2024, 16:00


Domov
Zdieľať
Diskusia