Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2016, 15:33
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Všetkým sa ospravedlňujeme. Samsung zverejnil srdcervúci list pre svojich zákazníkov a fanúšikov

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Veľká značka, veľká zodpovednosť.

Či už juhokórejský gigant ohrozil zdravie používateľov jeho produktov alebo prerobil miliardy eur, v jednej veci ho musíme pochváliť - a to za ukážkový prístup. Urobiť vo výrobnom procese chybu a kvôli nej zrealizovať výmenu niekoľkých miliónov predaných kusov za úplne nové, ktorá aj tak nakoniec nevyšla, je obrovskou ranou i pre takú korporáciu akou je Samsung. Vedenie si však zachovalo chladnú hlavu a problém vyriešili presne tak, ako by sa mal riešiť. Tri renomované americké médiá v týchto dňoch zverejnili slová výrobcu, kde sa všetkým ospravedlňuje za horiaci a vybuchujúci Galaxy Note7. Na konci je navyše podpísaný CEO americkej divízie Gregory Lee.

"V Samsungu inovujeme, aby sme priniesli prielomové technológie, ktoré obohatia životy ľudí. Dôležitou časťou našej misie je ponúkať tú najlepšiu bezpečnosť a kvalitu. Nedávno sme ale náš sľub nesplnili. Za to sa veľmi ospravedlňujeme. Kvôli obavám týkajúcich sa bezpečnosti a kvality berieme našu zodpovednosť veľmi vážne."

Ako tvrdia dostupné informácie, za problémami stála zle vyrobená batéria, ktorú počas nabíjania smartfónu z ničoho nič pohltili plamene. Nerobil to úplne každý kus, no Samsung netušil, akoby dokázal oddeliť dobré od tých zlých. Musel preto ohlásiť výmenný program, v rámci ktorého požiadal každého majiteľa Note7, aby krátko po spustení predaja požiadal o výmenu za už vraj bezpečný model. Problémy ale nezmizli ani po výmene. Množstvo prípadov neustále rástlo a gigantovi nezostávalo nič iné, ako ohlásiť smutný koniec nešťastného príbehu. Ďalší výmenný program by ho stál nemalé peniaze, a keďže jeden bol, no nevyšiel, existovala veľká pravdepodobnosť, že nevyjde ani ďalší.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Taktiež existuje pomerne veľká pravdepodobnosť, že kvôli neúspechu Galaxy Note7 vložili do posledných fáz vývoja Galaxy S8 oveľa viac úsilia, možno aj väčšiu investíciu, čo by zároveň prinieslo ešte pokročilejšie technológie. Ďalšia generácia vlajkovej lode jednoducho musí uspieť, čím si Samsung aspoň trošku vykompenzuje stratené zisky a predovšetkým napraví mierne pokrivenú reputáciu

Všetkým sa ospravedlňujeme. Samsung zverejnil srdcervúci list pre svojich zákazníkov a fanúšikov
Zdroj: The Wall Street Journal
Domov
Zdieľať
Diskusia