Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2016, 9:46
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Scenárista pre filmový Uncharted chce zachovať dušu série. Koho si predstavuje ako hlavnú postavu?

FILMY A SERIÁLY UNCHARTED
Uložiť Uložené

Po oznámení mena režiséra sme nadšení neboli. Vyzerá to však tak, že scenárista Joe Carnahan zachraňuje situáciu u skeptikov.

Posledné správy o pripojení Shawna Levyho k očakávanej adaptácii skvelého Uncharted príliš rozoberať nebudeme. Určite existujú ľudia, ktorí by sa k projektu hodili viac (minimálne papierovo), no ak všetko zostane tak ako doteraz, musíme sa spoliehať aspoň na scenáristu Joea Carnahana. Ten pre objasnenie tiež nie je žiadnym pokladom Hollywoodu, no v najnovšom rozhovore pre Collider sa podelil o zopár zaujímavých myšlienok a fanúšikom rozhodne zasvietila iskrička nádeje. Najprv spomenul, že chce zachovať celý „anti-Indiana feeling série".Nathan a Sully rozhodne nie sú dobrí chlapci. Práve naopak. Sú to zlodeji a podfukári, ibaže trocha lepší ako naozajstní záporáci." Pri hlavnom hrdinovi ešte zotrval. „Myslím, že veľmi dôležitou vecou je Nathanov skorší život a dospievanie bez rodičov. Jeho pocit pokrvnosti s veľkým objaviteľom hral určite dôležitú rolu a v týchto pasážach máme veľký priestor na realizáciu." Na otázku, ako naložil s ostatnými postavami, odpovedal: „Nechal som tie, ktoré sa mi páčili, no upravil som ich tak, aby zapadli do nášho sveta. Budete počuť známe mená a uvidíte známe tváre, avšak netvrdím, že budú úplne rovnaké ako v hrách." Následne však ubezpečil fanúšikov, že minimálne so scenárom budú určite spokojní.

Odporúčané
RECENZIA: Uncharted RECENZIA: Uncharted 18. februára 2022, 15:30

Na internete ste už určite zachytili mnoho diskusií, ktoré zvažovali hlavné obsadenie. Nuž, reči neobišli ani Joea. „So Shawnom sme už rozmýšľali nad možnými alternatívami, ale je zbytočné ich zmieňovať, keďže ešte nič nie je isté. V dokonalom svete by si Nathana mal zahrať Nolan North, ale v tom našom musíme zvažovať mnoho faktorov. Nielen tie ekonomické a politické, ale aj príbehové. Ako starých hercov chceme? Má mať Sully po 50 a Nathan blízko k 40, alebo má byť Nathan 20-niečo ročný mlaďas a Sully čerstvý 40-nik? Ak chceme plánovať pokračovania, toto sú veľmi dôležité body." Tak či onak, my predbežne palicu rozhodne nelámeme. Pokiaľ sa herno-filmovú kliatbu podarí zlomiť prichádzajúcemu Assassinovi, veríme, že to dokáže aj vtipný a charizmatický lovec pokladov.

Scenárista pre filmový Uncharted chce zachovať dušu série. Koho si predstavuje ako hlavnú postavu?
Zdroj: Naughty Dog / Sony
Domov
Zdieľať
Diskusia