Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2016, 9:51
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Po 21 dňoch letel 90 sekúnd voľným pádom. Rus prekonal rekord v BASE jumpe vďaka zoskoku z výšky 7700 metrov

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA RUSKO
Uložiť Uložené

Šiesta najvyššia hora sveta bola preňho výzvou.

Nedávno sme so zatajeným dychom spoločne sledovali BASE jump do oblakov v luxusnom Dubaji, ale ten sa ani zďaleka nechytal na to, čo posledné roky stvára ruský odvážlivec Valery Rozov. V spolupráci s niekoľkými sponzormi sa mu ešte v roku 2013 podarilo vyliezť až na severnú stenu Mount Everestu a zoskočiť z výšky neuveriteľných 7220 metrov, čo by zrejme každý normálne zmýšľajúci človek zavrhol ešte pred samotnou výpravou. Valery však nie je normálny ani zďaleka a práve to mu umožňuje posúvať svoje hranice čoraz ďalej a ďalej.

Po 21 dňoch letel 90 sekúnd voľným pádom. Rus prekonal rekord v BASE jumpe vďaka zoskoku z výšky 7700 metrov
Zdroj: Red Bull

Posledný rok sa starostlivo pripravoval na to, aby svoj predchádzajúci svetový rekord spred troch rokov zlepšil ešte o niekoľko stoviek metrov a ideálnou sa ukázala byť šiesta najvyššia hora sveta Čho Oju nachádzajúca sa na hraniciach medzi Nepálom a Čínou. 51-ročný Rus sa so svojím tímom dostával na miesto zoskoku vo výške až 7700 metrov celých 21 dní cez náročné počasie aj terén, ale očividne to nakoniec stálo za to. Po toľkých dňoch strávených v zasneženom a mrazivom prostredí sa vo vzrušujúcom momente Valery postavil na kraj skaly a skočil do chladného neznáma. Jeho zoskok vo voľnom páde trval až 90 sekúnd a ďalšie 2 minúty potom letel pomocou padáku, aby nakoniec bezpečne pristál a svoj vlastný svetový rekord zlomil. Nevieme, či sa Valery v budúcnosti chystá svoj rekord ešte prekonávať a ktovie, či je to vlastne ešte možné, a tak sa radujme z toho, že to tento odvážny Rus napokon zvládol.

Domov
Zdieľať
Diskusia