Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2016, 18:46
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Heath Ledger premenil apartmán, kde študoval Jokera a aj zomrel, na miesto posadnuté komiksovou postavou

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Joker sa Ledgerovi bezpochyby dostal pod kožu.

Úrady zverejnili nové informácie ohľadom tragického úmrtia Heatha Ledgara. Ten sa na mesiac zavrel do hotelovej izby a písal si zápisník o Jokerových smutných  myšlienkach a rôznych smutných príbehoch. Diár neskôr skončil v rukách jeho otca, ktorý dovolil verejnosti nazrieť doň (fotky nižšie).

Je verejne známe, že postava Jokera sa Heathovi dostala až príliš hlboko pod kožu a hercovi tak spôsobila nemalé útrapy. Užívanie drog viedlo k depresiám, úzkosti a neskôr k samovražde. Heath tvrdil, že vďaka úlohe spával sotva dve hodiny denne. Za bravúrny výkon mu bola posmrtne udelená Cena Akadémie. Svoju majstrovskú prácu bohužiaľ na plátne nevidel. Bol to najmladší herec (28 rokov), ktorý stvárnil Jokera.

Heath Ledger premenil apartmán, kde študoval Jokera a aj zomrel, na miesto posadnuté komiksovou postavou
Zdroj: moviepilot.com

Vieme teda, že si viedol zápisník, po novom sme sa však dozvedeli aj to, že Heath celú izbu premenil na akúsi svätyňu postave, ktorej zasvätil dlhé mesiace svojho života, ktorá ho preslávila najviac. Nakoniec, bol v nej zavretý celý mesiac a ponáral so do charakteru Jokera, čo sa na ňom aj trochu odrzkadlilo. Neviem to presne, ale tuším v tom období ani s nikým nekomunikoval.

Oscar za jeho neprekonateľný výkon je zároveň jediným komiksovým Oscarom v hlavných kategóriách. Aby sa k šialencovi Heath priblížil ešte viac, v celej izbe mal jeho umelé postavy, drobné sochy, množstvo komiksov (čo však nie je nič netradičné) a šiel tak ďaleko, že študoval a ohýbal aj svoj hlas. Chcel znieť úplne inak než jeho predchodcovia Cesar Romero a Jack Nicholson. Nahrával si tak monológy a pracoval s hlasom dovtedy, kým s ním nebol spokojný. Mnohí určite viete, že Jokerov make-up na tvári je taktiež Heathovým dielom.

Keď sa kolegom na pľaci prvýkrát ukázal ako Joker, mnohých to vydesilo (bez preháňania). Oficiálne bola jeho smrť nehodou, mnohí však veria, že sa rozhodol zobrať si život. Pravdu sa už nikdy nedozvieme. Navždy si ho však budeme pamätať z mnohých kvalitných filmov, no najmä ako nezabudnuteľného Jokera v jednom z najlepších filmov 21. storočia. 

Heath Ledger premenil apartmán, kde študoval Jokera a aj zomrel, na miesto posadnuté komiksovou postavou
Zdroj: moviepilot.com

Domov
Zdieľať
Diskusia