Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2016, 18:13
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Samsung definitívne ukončil výrobu Galaxy Note 7

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Aspoň, že sa spoločnosť zachovala férovo.

Iba pred niekoľkými hodinami sme vás informovali o takmer identických problémoch s údajne opravenou, ďalšou verziou Galaxy Note 7, ktorá už viac nemala predstavovať nebezpečie pre majiteľa a jeho okolie. Avšak vzhľadom na prípady, kedy i zariadenia bez defektívnej batérie explodovali či iným spôsobom vystavili osoby nebezpečiu, bol Samsung nútený opätovne prešetriť situáciu. Predsa len, pokiaľ začne vypnutý telefón odpojený od nabíjačky horieť, niečo nebude v poriadku. 

Rozhodnutie kórejskeho giganta poteší mnohých vojakov v dlhotrvájucej kybernetickej vojne Apple verzus Samsung. Dnešné prehlásenie juhokórejskej agentúry Yonhap a denníku The New York Times totiž hovorí o suspendovaní výroby najnovšej vlakovej lode Galaxy Note 7, pričom niektorí predajcovia a mobilní operátori už dnes ukončili predaj a ponúkajú vrátenie peňazí či náhradu formou iného smartfónu. Ako dlho bude platiť toto obmedzenie?

Podľa vyjadrenia Samsungu prebieha dočasná úprava výrobného programu a podnikajú sa ďalšie kroky na zabezpečenie kvality a bezpečnosti výrobku. V ideálnom prípade sa dočkáme už o mesiac tretej, snáď funkčnej verzie. Každopádne, výrobca by nemal zaspať na vavrínoch a mal by predstaviť náhradu čím skôr. V dobe, kedy sa smartfóny obmieňajú každý rok by niekoľko mesačné oneskorenie znamenalo obrovské straty potenciálnych ziskov odhliadnuc od klesajúceho záujmu o konkrétny model.

Aktualizácia z 11. októbra: Podľa denníku The Wall Street Journal Samsung definitívne a permanentne ukončil výrobu Galaxy Note 7. Každý vlastník tohto smartfónu by mal zariadenie vypnúť. 

R.I.P

Anketa:
Kúpili by ste si ešte Note 7 po opätovnom spustení predaja?
Áno
Nie
Áno
31 %
280 Hlasov
Nie
69 %
635 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia