Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2016, 10:05
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Kráľ je späť! Conor McGregor sa po heroickom výkone raduje z víťazstva nad Diazom a žiada tretí zápas

ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY CONOR MCGREGOR MMA NATE DIAZ UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

V oktagone bolo dnes o zábavu postarané.

Conor McGregor to zvládol! Od decembra roka 2015 môže po prvýkrát konečne zdvihnúť ruky nad hlavu a radovať sa z úspešného súboja. Írsky šampión nastúpil proti tomu istému súperovi čo naposledy, ale druhú prehru za sebou už nepripustil. Američan Nate Diaz sa po ich prvej vzájomnej konfrontácii tešil aj na tu druhú a dnes nadránom nášho času mal v pláne tento úspech zopakovať. Lenže narazil do múru zvaného McGregor. Ten dokázal uspieť na body a teší sa tak z nesmierneho cenného triumfu. Síce sa nejednalo o titulový zápas, ale z hľadiska prestíže sa hlavný ťahák na UFC 202 rozhodne nestratil, čo aj koniec-koncov potvrdil obrovský záujem oň z každej strany. 

Ešte pred dnešným zápasom sme vám priniesli obsiahlejší článok o tom, čo môžeme od odvety McGregora s Diazom očakávať a spomenuli sme aj masívne promo, ktoré tento súboj sprevádzalo. Obaja fighteri odviedli v tejto oblasti kus práce na tlačovej konferencii, kde viaceré predmety lietali vzduchom a štipľavými poznámkami sa nešetrilo. Niekoľko hodín pred súbojom sa však stihla odohrať aj ďalšia šou mimo oktagonu. Na predzápasové váženie dorazil najskôr Ír. Vzápäti došiel aj jeho americký oponent a dusná atmosféra sa dala krájať. Počas toho, ako sa mali spolu vyfotiť, neudržali nervy na uzde a pokúsili sa rozdať si to už rovno na vážení. Rozdeliť ich tak musel Dana White, pričom na všetko dohliadali aj policajní príslušníci. Po tlačovke teda nesklamalo ani váženie a všetko nasvedčovalo tomu, že nás čaká skvelá šou.

"He should've killed me when he had the chance! I'm gonna kill you and your whole f****** team!" - odkázal Američanovi McGregor na vážení.  

T-Mobile Arena tesne pred začiatkom zápasu roka.

Kráľ je späť! Conor McGregor sa po heroickom výkone raduje z víťazstva nad Diazom a žiada tretí zápas
Zdroj: twitter

Aréna v Las Vegas sa pomaly zapĺňala a vrchol večera sa blížil. Réžia si postupne vyberala aj známe osobnosti, ktoré si na túto udalosť našli cestu. Raper Kanye West či šefkuchár Gordon Ramsay boli jednými z nich. Čas nám tiež vyplnilo niekoľko zaujímavých fightov. Zaujalo predovšetkým KO Codyho Garbrandta, ale to čo neskôr predviedol Anthony Johnson nemalo obdoby. Zápas ukončil už po pár sekundách, čím všetkých prítomných správne nažhavil na následujúci zápas. McGregor vs. Diaz #2 sa mohlo začať.

Odporúčané
VIDEO: Brutálne k. o. na turnaji Oktagonu. Známy bojovník padol za 36 sekúnd VIDEO: Brutálne k. o. na turnaji Oktagonu. Známy bojovník padol za 36 sekúnd 26. marca 2024, 12:00

Za hudby írskej speváčky Sinead O'Connor sa z útrob T-Mobile Areny vynoril Conor McGregor a po vstupe do oktagonu na ňom nebolo vidieť kúsok nervozity. Následne ho napodobnil aj Nate Diaz a po ich predstavení od legendárneho Brucea Buffera sa začalo bojovať. Prvá päťminútovka začala celkom pokojne a obaja borci to skúšali akurát kopmi. Nikto sa nechcel pustiť do nejakého väčšieho rizika. Až do chvíle, kedy Conor poslal súperovi tvrdý úder, ktorý s ním značne zakolísal. Vzápäti prišiel ďalší a Diaz to už neustal. Zo zapeklitej situácie sa však dokázal dostať. Tento moment prebudil divákov a tí v okamžiku začali mohutne povzbudzovať írskeho šampióna.

Diaz sa ocitá na zemi.

Američan preukázal svoju silu.

V druhom kole sa Američan na zemi ocitol hneď dvakrát a na jeho tvári sa to začalo prejavovať. Lenže s pribudajúcimi minútami začínal preberať opraty zápasu do svojich rúk Diaz a Conor mal čo robiť, aby druhé kolo vôbec ustál. V tom ďalšom bol Diaz opäť lepším a v jeho posledných sekundách dával McGregorovi doslova na frak. V štvrtom kole sa pomer síl mierne vyrovnal, aby sa nám v závere Nate Diaz ukázal so všetkým čo k nemu patrí. Nielen prostredníky, ale aj neustále sa pokúšanie presunúť boj na zem však duel nerozhodlo. O celkovom víťazovi preto museli rozhodnúť až rozhodcovia. A tí za víťaza určili Conora McGregora, ktorý zvíťazil na body. Ten si do rúk zobral aj mikrofón a všetkým nám oznámil, že chce aj tretí zápas. Podľa jeho pravidiel a o dve váhy nižšie. Je to teda 1:1 a už teraz sme zvedaví, aké bude mať táto trilógia rozuzlenie.

Tvrdý boj od úvodných sekúnd až do tých úplne záverečných.

"Surprise surprise motherf***er, the King is back!"

Kráľ je späť! Conor McGregor sa po heroickom výkone raduje z víťazstva nad Diazom a žiada tretí zápas
Zdroj: twitter

Okrem úlovku v podobe Natea Diaza sa Írsky bojovník môže tešiť aj zo štedrej odmeny. Tento prestížny duel mu totižto vyniesol historicky najvyššie číslo na výplatnej páske. A to v podobe troch miliónov dolárov, čím stanovil nový rekord UFC. Od júla ho držal Brock Lesnar, ktorý vďaka súboju s Markom Huntom zarobil o pol milióna nižšiu sumu. Porazený Nate Diaz však smútiť nemusí, keďže menšou satisfakciou mu môže byť aspoň fakt, že si príde na 2 milióny dolárov. Ani to ešte nemusí byť konečná v odmeňovaní, keďže obidvom zmieneným pribudnú na konto ešte aj peniaze z PPV.

Domov
Zdieľať
Diskusia