Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2016, 9:05
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Za rok prešla stopom zo Štokholmu do Kuala Lumpur a osud ju zaviedol aj na Slovensko. Petrina mala len 200 dolárov, ale dokázala to

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Zážitky, na ktoré Petrina do smrti nezabudne.

Cestovanie po svete je čoraz viac dostupnejšie aj pre mladších ľudí a napríklad po Európe sa človek vie prepraviť lietadlom naozaj za pár eur. Čo by si však robil, keby si sa chcel dostať zo švédskeho Štokholmu do malajzijského mesta Kuala Lumpur a nemohol by si na to využiť žiadnu leteckú dopravu, len sa spoľahnúť na dobrosrdečnosť šoférov? Posledných 13 mesiacov strávila Petrina Thong na ceste po svete, pretože ešte v júni roku 2015 sa s 200 dolármi vybrala do Štokholmu zo svojho domovského Kuala Lumpur s hlavou plnou bláznivých nápadov. Mala vtedy iba 200 dolárov a keďže jej cieľom bolo dostať sa späť domov, musela poriadne porozmýšľať nad tým, ako to urobiť.

Už od začiatku chcela ochutnať vzrušenie z toho, že sa musí spoliehať na pomoc iných ľudí a plánovala zostať na cestách asi tri až šesť mesiacov. Vytvorila si nejaké plány a zaznačila miesta, koré by chcela vidieť a keď jej po troch mesiacoch došiel aj posledný dolár, nerozhodla sa zavolať rodičom, aby jej poslali peniaze na letenku, ale odhodlala sa na cestovanie bez akéhokoľvek plánu a akýchkoľvek peňazí. Keď potom prišiel večer, snažila sa nájsť nocľah v rôznych kempoch a občas sa jej zadarilo dostať aj pozvanie od ľudí, ktorých spoznala. Čo sa týka jedla, to hľadala najmä v kontajneroch za supermarketmi a občas sa jej niečo ušlo aj na trhoch, kde jej dobrosrdeční predajcovia dali ovocie, ktoré by už asi nikomu nepredali. Na ceste zažila aj niekoľko strašidelných zážitkov, keď ju napríklad v Iráne museli eskortovať cez nebezpečnú oblasť policajti, pretože turistov cestujúcich osamote tam mohli ľahko uniesť a žiadať od nich výkupné či ich rovno aj zabiť. Uvedomuje si, že jej dobrodružstvo mohlo skončiť aj oveľa horšie a domov ani nemusela prísť, ale zažila počas neho toľko krásnych momentov, že by ho vraj nikdy nevymenila a pokojne by sa dala nahovoriť aj znovu.

Domov
Zdieľať
Diskusia