Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2016, 15:01
Čas čítania 0:00
Ján Č.

Talentovaní freestylisti z Hands Up Crew nám idú robiť dobré meno spoločne s Mufuzou do Moskvy (Rozhovor)

ŠPORT BASKETBAL FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Loptoví mágovia nám odhalia svoje vízie a ukážu nám, ako sa dá povýšiť šport na umenie.

Hľadači talentov refresheru vám prinášajú rozhovor s talentovanými mužmi, ktorých skvelá povesť už presahuje slovenské hranice. Ak chceme jedným slovom vyjadriť krásu športu s umením v pohybe, povieme freestyle. Títo traja králi borci sú zosobnením hromady talentu, vytrvalosti a cibrenia skills. Freestyle je ich prácou. Teda nepracujú, pretože majú to šťastie milovať to, čo robia. Okrem talentových súťaží ste ich mohli už vidieť aj v spravodajstve rôznych televízií. Viac nám chalani o freestyle prezradia v nasledujúcich riadkoch. 

Ahojte, na začiatok sa nám predstavte. Povedzte kto ste, čo robíte: 

Peťo: Som Peter Herstek, futbalfreestyle-u sa venujem 6 rokov. Som vyštudovaný učiteľ telesnej výchovy a zároveň aj futbalový tréner. Momentálne cestujem a vystupujem so skupinou HandsUpCrew - venujeme sa športom s názvom futbalfreestyle a basketbalfreestyle. Publikum na tento šport reaguje veľmi dobre a dokáže osloviť od najmenších divákov až po náročné športové publikum. Najdôležitejšia vec pri tomto športe je kreativita. Je finančne nenáročný a dá sa praktizovať na akomkoľvek priestranstve. Vo svete má každý freestyler svoj vlastný štýl a preto je skvelým nástrojom ako sa realizovať a ukázať, čo sa v človeku ukrýva.

Talentovaní freestylisti z Hands Up Crew nám idú robiť dobré meno spoločne s Mufuzou do Moskvy (Rozhovor)
Zdroj: Reefe

Marko: Ahojte, moje meno je Marko Popovski a ešte stále som študentom fakulty športu, kde patrím medzi tých menej slávnych tzv. „večných“ :D nakoľko si naše odvetvie vyžaduje kopec času a energie. Freestyle futbalu sa venujem už 8. rok a stále ma to baví tak, ako na začiatku, keď sa po stovkách neúspešných pokusoch začali dariť prvé triky. To nadšenie a vášeň zostala dodnes, čo ma veľmi teší. S našou skupinou aktívne cestujeme po Slovensku a Česku, kde vystupujeme po podujatiach rôzneho charakteru a predvádzame, čo všetko s loptou dokážeme. Je to hlavne o tom zabaviť seba, ľudí, motivovať a viesť mládež k športu.

Talentovaní freestylisti z Hands Up Crew nám idú robiť dobré meno spoločne s Mufuzou do Moskvy (Rozhovor)
Zdroj: Reefe

Martin: Volám sa Martin Leco a freestyle-u sa venujem už 8 rok. Vyštudoval som Technickú univerzitu v Košiciach (Ústav Geoturizmu). Odmalička som vďaka rodičom, ktorí organizovali tábory vyrastal v prostredí mládeže a takáto práca sa mi stala veľmi blízka. Pracoval som aj ako animátor. Momentálne si dokončujem doktorandské štúdium, ale hlavnou činnosťou je teraz vystupovanie a vývoj skupiny HandsUpCrew.

Talentovaní freestylisti z Hands Up Crew nám idú robiť dobré meno spoločne s Mufuzou do Moskvy (Rozhovor)
Zdroj: Reefe

Ako dlho sa venujete športu všeobecne. Aký bol prechod ku freestyle-u?

Peťo: K freestyle-u som sa dostal cez futbal, ktorý som hrával už odmalička. Na vysokej škole som už vedel, že futbalom sa živiť asi nebudem, aj keď to bol stále môj sen. Preto som hľadal novú cestu a tak som sa začal venovať freestyle futbalu. Dnes som rád, že moja záľuba je aj moja práca a je to krásny pocit.

Odporúčané
Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko 15. apríla 2024, 13:30

Marko: Futbalu sa venujem odmalička, viedol ma k nemu hlavne dedo, ktorý aktívne hrával v 2. najvyššej juhoslovanskej súťaži. Brával ma v rodnom Macedónsku na tréningy, zápasy a veľmi ma v tom podporoval. Zlom nastal v 17 rokoch, keď mi problémy s kolenom neumožňovali sa dôkladne rozvíjať. Vedel som, že futbal na vrcholovej úrovni hrať nebudem a loptu som od nohy dával len veľmi nerád. Postupne som prešiel k freestylefutbalu. Vždy si však na futbal nájdem čas a veľmi rád si zahrám hlavne streetfutbal s kamošmi, pri ktorom je častejší dotyk s loptou.

Martin: Odmalička som vyskúšal viacero športov, ale najviac ma chytil basketbal, ktorému som sa aj aktívne počas strednej a vysokej školy venoval. Freestyle-u sa venujem už 8 rok. Dostal som sa k nemu cez svetoznámych basketbalových kúzelníkov z HarlemGlobetrotters. Veľmi živo si pamätám na ten moment, keď som ich videl prvýkrát naživo predvádzať rozličné kúsky a triky počas celého programu. Naživo som ich videl prvýkrát v Prešove a od momentu, keď vybiehali na palubovku z dymu, moderátor otváral celú show a hráči vybehli s roztočenou loptou na prste (čo je ich signaturemove)... Vtedy som vedel, že to je to, čo by som aj ja rád v živote robil. Dnes robím to, čo mám ozaj rád a spojil som vďaka freestyle-u dve moje obľúbené aktivity: basketbal a prácu s deťmi.

Ako prebieha tvorba choreografie a samotná príprava pred show?

Peťo: Príprava na naše show bola zo začiatku časovo náročnejšia, nakoľko každý člen mal svoj štýl a bolo treba to správne zladiť. Postupnými spoločnými tréningmi sme to dávali dokopy a vznikla naša prvá spoločná choreografia, ktorú sme si hneď na ďalší deň aj vyskúšali pred publikom. Reakcia publika bola skvelá, tak sme ju ďalej kresali, dopĺňali o nové prvky a postupne pripravovali aj nové podľa typu akcie. Sú dni, kedy proste kopne múza, spíšeme nové nápady a trénujeme.  Ako skupina fungujeme už 3 roky a každá choreografia každým dňom dozrieva. Trénujeme zväčša individuálne a potom sa stretneme a dáme hlavy dokopy.

Keď som začínal vystupovať, moja príprava pozostávala z kvalitného rozcvičenia a prejdenia si jednotlivých častí vystúpenia. Teraz je to už trocha jednoduchšie, pretože už mám za sebou stovky vystúpení. Rozcvičenie je omnoho kratšie a jednotlivé pasáže mám už zautomatizované.

Odporúčané
Bude to boj. Basketbalový klub Inter Bratislava sa postaví proti šampiónom a lídrom Niké SBL Bude to boj. Basketbalový klub Inter Bratislava sa postaví proti šampiónom a lídrom Niké SBL 20. marca 2024, 13:30

Marko: Ja s Peťom sme predtým fungovali ako futbal freestylová dvojica a Maťo vystupoval ako basketbalista sám. Stretli sme sa na jednej spoločnej akcii, kde sme mali spoločnú šatňu. Mali sme možnosť porozprávať sa a pretože sme všetci traja z východu (najprv som žil prvých 10 rokov života v Macedónsku, dnes žijem v Prešove). Rozhodli sme sa skúsiť dať dokopy pár vecí a dnes už tretí rok vystupujeme spoločne.

Základom je mať čistú myseľ a byť psychicky v pohode, pretože tento šport je hlavne o psychike. Ďalej je to dôkladná rozcvička, pokiaľ vystupujeme skoro ráno, tak to chce trochu viac času, kým sa dostaneme do tempa, v neskorších hodinách, keď už je telo pripravené na fyzickú záťaž, trvá to oveľa menej. Prejdeme si niektoré triky, začneme od základných a postupne k náročnejším, aby nedošlo k zraneniu.

Martin: Základom mojej prípravy je dobrá rozcvička, ktorá obsahuje rôzne kombinácie trikov, príp. rozbehanie a streľba na kôš, ktorá mi pomôže dostať sa do správnej teploty.

Venujete sa svojmu projektu naplno, alebo máte aj iné zamestnanie?

Peťo: Skupine HandsUpCrew venujem všetok svoj čas, pretože freestyle je to, čo ma živí. Avšak mám rozrobený ešte jeden projekt a tým je CFT Academy. Je to futbalová akadémia, ktorej som spoluzakladateľ a zároveň marketingový riaditeľ. Funguje trochu inak ako ostatné akadémie. Nefunguje ako klub, ale iba ako organizácia, ktorá vychováva deti pre iné kluby po celom východnom Slovensku. Za necelé dva roky sa mi spoločne s bývalým spolužiakom Danielom Stullerom  podarilo vytvoriť 11 centier, kde je momentálne cca 400 detí. Samozrejme som tieto deti prilákal cez freestyle futbal. Pomohol mi taktiež aj pri zakladaní akadémie, cez ktorý som nazbieral množstvo kontaktov a skúseností.

Odporúčané
EURO 2024: Slovensko ešte čakajú tieto prípravné zápasy. Okrem toho, SFZ oznámil nového generálneho partnera (+PREHĽAD) EURO 2024: Slovensko ešte čakajú tieto prípravné zápasy. Okrem toho, SFZ oznámil nového generálneho partnera (+PREHĽAD) 19. marca 2024, 11:30

Marko: Našej skupine venujem prakticky všetok čas, nakoľko je to naša hlavná činnosť, ktorá nás živí. Dosť veľa času trávime spoločne na cestách a rôznych turné. Vždy je čo zlepšovať, snažíme sa neustále rozvíjať, či už individuálne alebo ako skupina, dávame nápady dokopy a usilujeme sa ich v čo najväčšom počte zrealizovať. Máme spoločné sny a vízie, ktoré sa nám zatiaľ darí napĺňať a veríme, že aj tie ďalšie sa jedného dňa stanu realitou.

Martin: Skupina HandsUp a freestyle je na prvom mieste a snažím sa, aby skupina išla vpred a neustále sa vyvíjala. Vyžaduje si to síce veľa času, ale stojí to za to! Ako som vyššie spomenul, robím si teraz aj doktorát na Technickej univerzite v Košiciach (Ústav logistiky). Mám za sebou už dva roky štúdia.

Talentovaní freestylisti z Hands Up Crew nám idú robiť dobré meno spoločne s Mufuzou do Moskvy (Rozhovor)
Zdroj: Reefe

Máte naplánovanú show s Mufuzou v Moskve. Ako táto spolupráca vznikla?

Peter: Spolupráca s MUFUZOU vznikla jedného krásneho dňa, keď sa za nás prihovoril náš skvelý dlhoročný kamarát, priekopník freestyle futbalu na Slovensku a dvojnásobný majster našej republiky - Michal Rimovský, nasledoval telefonát od jej prezidenta a zakladateľa Stana Galisa a už bolo len na nás či zrušíme desiatky vystúpení okolo dňa detí, čo sa nakoniec aj stalo (čo nás na druhej strane mrzí kvôli organizátorom a ľuďom, ktorí sa na nás tešili) a rozhodli sme sa túto jedinečnú šancu využiť a ísť reprezentovať našu krajinu. Veríme, že to bude stať za to a zanecháme dobrý dojem a takisto aj výsledok. Ambície sú veľké, tohto roku sa káder výrazne omladil.

  

Marko: Do Moskvy ideme na Majstrovstvá sveta umelcov. Tam na nás čaká 10 krásnych dní, kde okrem vystúpenia odohráme aj minimálne 3 zápasy v skupine. Zloženie je veľmi zaujímavé, hneď na úvod otvárací zápas šampionátu s Iránom, potom si zmeriame sily s Kazachstanom a nakoniec s Argentínou. Mužstvo sa pomerne omladilo, takže šance na postup vidím celkom reálne. Koncert Slovenska je naplánovaný na 2.6.2016, kde sa v Gorkého parku predstavíme spoločne aj so Suverenom, Samom Tomečkom, či DJom Milanom Lieskovským, okrem nich vystúpia aj ďalší talentovaní slovenskí umelci či folklóristi (Ivan Tuli Vojtek, Vlasta Mudríková). Základ je zanechať dobrý dojem a výsledok, to je pre nás prvoradé.

Talentovaní freestylisti z Hands Up Crew nám idú robiť dobré meno spoločne s Mufuzou do Moskvy (Rozhovor)
Zdroj: Mufuza

Keby ste dostali ponuku (ak teda ešte neprišla) hrať najvyššiu slovenskú futbalovú/basketbalovú ligu, trúfli by ste si?

Peťo: Taká to ponuka ešte neprišla a myslím si, že asi ani nepríde. Futbal mám veľmi rád a sám som aj trénerom a veľmi dobre viem, že jedna vec je byť dobrý žonglér a druhá dobrý futbalista. Sú to dve rozdielne veci. Ale ak by takáto ponuka prišla, určite by som nad tým premýšľal, ale asi by som to nevzal nakoľko to, čo robím, ma napĺňa a túto prácu by som nemenil.

Odporúčané
KVÍZ: Červení diabli či Pusinky. Poznáš prezývky známych futbalových klubov? KVÍZ: Červení diabli či Pusinky. Poznáš prezývky známych futbalových klubov? 17. marca 2024, 11:00

Marko: Fuu, tak to už asi nie, ale nevylučujem, že keby ste mi dali mesiac na tréning, tak by som prinajmenšom nezapadol medzi elitu, ale nie, nad tým som zatiaľ ani nepremýšľal, baví nás to čo robíme a plánujeme pritom zostať dokedy to len pôjde. Futbal som hrával odmalička, ale práve vďaka freestyle-u som toho kopec precestoval, zažil a stretol ľudí, ktorých by som pri futbale možno nemal nikdy možnosť spoznať.

 

Martin: Basketbal som vždy chcel hrávať aj na najvyššej úrovni, ale freestyle a show sa stali väčšou prioritou. Ale ak by prišla ponuka hrať v HarlemGlobetrotters ...haha... som veľmi rád, že robím práve freestyle, lebo mi ponúkol možnosť prezentovať samotný basketbal v úplne inom svetle. Zažil som vďaka nemu množstvo skvelých zážitkov, stretol nových ľudí a videl množstvo miest.

 

Keď sa hrá El Clásico, alebo podobné veľké derby, fandíte rovnakému tímu, či sa navzájom doberáte?

Peťo: Musím sa priznať, že futbal až tak často nesledujem. Ale ak sme niekde spolu na hoteli, radi si pozrieme nejaký ten zápas. Skôr sa doberáme pri iných príležitostiach ako pri sledovaní futbalu.

 

Marko: Maťo ako basketbalista moc futbal nesleduje, Peťo je neutrálny fanúšik, ale obaja fandíme dobrému futbalu a radi si pozrieme hlavne Ligu majstrov keď trávime spoločne čas na hoteli. Minulý rok sme dokonca aj osobne navštívili jeden takýto zápas, kde hostil Real Madrid, videli sme 7 gólov a bol to fantastický zážitok okúsiť tu atmosféru na vlastnej koži. 

Odporúčané
Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? 19. februára 2024, 9:30

Martin: Ja veľmi futbal nesledujem (ako Marko vyššie spomenul) ale vďaka chalanom sa na mňa čo-to aj nalepilo. Rád si pozriem dobrý basketbal (NBA alebo akúkoľvek inú súťaž) či hokej, ktorého som tiež veľký fanúšik :)

Talentovaní freestylisti z Hands Up Crew nám idú robiť dobré meno spoločne s Mufuzou do Moskvy (Rozhovor)
Zdroj: Reefe
Talentovaní freestylisti z Hands Up Crew nám idú robiť dobré meno spoločne s Mufuzou do Moskvy (Rozhovor)
Zdroj: Reefe

V rámci komunity freestylerov je aký najväčší úspech? Aký strop je možné dosiahnuť? Zúčastnili ste sa aj nejakej talentovej show? 

Peťo: Súťaží sa už veľmi nezúčastňujeme a popravde na Slovensku je ich veľmi málo. Mne osobne sa podarilo dvakrát zorganizovať majstrovstvá Československa ktorých sa zúčastnili aj hráči z Maďarska a Poľska, pretože freestylerov na Slovensku a v Česku je veľmi málo.

Na týchto majstrovstvách sa mi podarilo skončiť raz tretí a raz druhý, čo pokladám za celkom úspech. Naposledy som sa zúčastnil komerčnej akcie v Bratislave, ktorú zastrešoval jeden futbalový obchod - tam sa mi podarilo zo Slovákov obstáť najlepšie a celkovo som skončil druhý. Show Česko Slovensko má talent bola pre nás ako začiatočníkov super skúsenosť, ale teraz už takýmto projektom veľmi nepodliehame.

 

Marko: Na freestyle je úžasné to, že žiaden pomyselný strop ani limit neexistuje. Vždy sa nájde niekto, kto príde s niečím novým, alebo posunie hranice o level ďalej ako je to zvykom každý rok. Keby som vedel to, čo viem teraz, pred 6-7 rokmi, tak asi by som už nebol na Slovensku. V rámci našej komunity považujem za úspech to, že tento šport sa rýchlo šíri medzi mladými aj vďaka internetu, kde sa každý môže pochváliť svojím videom, organizujú sa rôzne súťaže na národnej a medzinárodnej úrovni a veľkým snom asi každého freestylera je dostať náš šport na olympiádu. Zúčastnili sme sa samozrejme aj show Česko Slovensko má talent v roku 2012 a 2013, kde sme sa dostali do zelenej míle. Tuším to bolo medzi najlepších 100 čísel, čo bola takisto dobrá skúsenosť.

Odporúčané
Boli sme na fiktívnom ihrisku v Raslaviciach za státisíce eur. Čakalo nás tam prekvapenie, obyvatelia sú z kauzy sklamaní Boli sme na fiktívnom ihrisku v Raslaviciach za státisíce eur. Čakalo nás tam prekvapenie, obyvatelia sú z kauzy sklamaní 14. februára 2024, 14:30

Martin: Vo freestyle je naozaj možné všetko. Je neuveriteľné sledovať, že ako sa tento šport rýchlo vyvíja a mení. Stále sa vymýšľajú nové triky a dokonca aj štýl. V každej krajine sveta narastá záujem a zapálenie pre tento šport. Najviac basketbalových freestylerov má momentálne Ázia (napr. Čína, Japonsko atď.) kde je tento šport veľmi populárny. Organizuje sa tu aj veľké množstvo súťaží. V našich končinách je veľmi známa súťaž organizovaná v Poľsku s názvom „Battle 4 Poland“, ktorej som sa aj osobne zúčastnil. V úvodnom súboji som dostal majstra predošlého ročníka z Talianska, postúpiť sa mi síce nepodarilo, ale urobili sme v rámci battle-ov super show, ľudia sa bavili a o tom to celé je! Stretnúť komunitu poriadne si „zafreestyle-ovať“. Zúčastnili sme sa ČS má talent, ale za môj najväčší úspech považujem postup do semifinále v televíznej show Talentmánia v roku 2010.

 

Máte aj obdobie „mimo sezónu“, alebo frčíte celý rok?

Peťo: Čo sa týka freestyle-u, tak ja osobne frčím celý rok aj keď leto je obdobie, kedy je tých vystúpení menej, ale využívam ten čas na tréning nových veci. A samozrejme vždy v tom období odcestujem aspoň na týždeň niekde k moru, kde vypnem telefón a iba relaxujem.

Čo sa týka našich turné, tak tie máme minimálne dvakrát do týždňa po Slovensku a občas aj u našich susedov v Česku, ale veríme, že sa nám jedného dňa podarí preraziť aj za oceán, či okúsime kultúry a tradície niektorej z arabských krajín aj na vlastnej koži.

 

Marko: Samozrejme máme aj obdobie mimo sezónu, tak ako majú napríklad aj speváci, keď majú čas na tvorbu. U nás je týmto obdobím júl, august, keď je čas dovoleniek. Vtedy si každý trochu oddýchne, nazbierame nové sily a púšťame sa do nových vecí, snažíme sa využiť tento čas naplno, keďže počas sezóny neustále niekde vystupujeme a tak nie je veľa času na tréning, prípravu nových choreografií, či natáčanie videí.

 

Martin: Obdobie mimo sezónu je pre nás asi letné obdobie, keďže je čas dovoleniek. Vystúpení je vtedy menej a snažíme sa tento čas využiť na oddych a prípravu nových vecí do ďalšieho roka.

Talentovaní freestylisti z Hands Up Crew nám idú robiť dobré meno spoločne s Mufuzou do Moskvy (Rozhovor)
Zdroj: Reefe

 

Keď si z vášho nabitého programu utrhnete nejaký čas pre seba, ako ho trávite? Aké filmy/knihy/seriály/hudbu si idete poslednú dobu? Čo nám odporučíte?

Peťo: Ak zrovna nevystupujem, alebo nie sme niekde na cestách, tak sa venujem trénovaniu detí a to je zároveň pre mňa aj relax. Napĺňa ma myšlienka nenechať si svoj talent len pre seba, ale inspirovať tým najmä deti.

Musím sa priznať, že knihy nečítam vôbec, v živote som prečítal iba Malého princaPetra Pana :D. Skôr si vyhľadávam články na internete a v rôznych časopisoch, kde siaham po článkoch, ktoré sa orientujú na šport, zdravú stravu, fitnes a podobne. Zo seriálov je pre mňa top Dva a pol chlapa, čo sa týka filmov tak rád si pozriem rôzne žánre od komédií až po horory. A keď zájdem do kina, tak často je to nejaký animovaný 3D film. Čo sa týka hudby, poslednú dobu si veľmi idem Kontrafakt, Ektor, Separ, Momo, Kali, Suvereno a podobne. Samozrejme, počúvam aj inú hudbu, ale táto hudba ma pri tréningu a celkovo nakopne a motivuje.

Odporúčané
KVÍZ: Ronaldo, Messi alebo Škriniar? Uhádni, ktorý futbalista má vyššiu trhovú hodnotu    KVÍZ: Ronaldo, Messi alebo Škriniar? Uhádni, ktorý futbalista má vyššiu trhovú hodnotu 11. februára 2024, 11:00

Marko: Priznám sa, na filmy a televíziu moc času nemám, jediné, čo si pozriem v TV je futbal, športové noviny a zo seriálov Dva a pol chlapa. Čo sa týka kníh, tak rád čítam autobiografie ľudí, ktorí dosiahli výnimočné úspechy vo svojom odbore, momentálne je to kniha v srbčine od Novaka Djokoviča, ktorý je obrovským vzorom a inšpiráciou pre mnohých ľudí na Balkáne nielen po športovej, ale aj po tej ľudskej stránke. Niekoľkokrát som prečítal aj knihu o Cristianovi Ronaldovi - Posadnutý dokonalosťou. Mám rád aj motivačnú literatúru od Briana Tracyho, či rôzne konšpiračné veci, ktoré vyvracajú to známe a zaužívané. Mám rad sviežu, energickú a pozitívnu hudbu, ktorá nás dokáže dostať na správnu vlnu, počúvam aj slovenských interpretov, skôr raperov, naopak nemám rád sentimentálne, smutné a depresívne piesne, keď to niekde počujem, tak automaticky zatváram uši.

 

Martin: Voľný čas sa snažím tráviť v kruhu najbližších, rád si vybehnem zahrať dobrý basket a zrelaxovať. Pomáha mi k tomu aj dobrá hudba, mám veľmi rád „Old School“ hip-hop a rap (ako asi každý baskeťák)... V skupine mi preto prischol prívlastok Old School vo všetkom, čo robím :D (aj vo freestyle). Z filmov sú to komédie, biografie, dokumentárne či seriály (ak je čas). Už dlhší čas sa chystám čítať knihu o basketbalovej legende Earvinovi Magicovi Johnsonovi - My Life. Len na čítanie ostáva vždy málo času :D

Talentovaní freestylisti z Hands Up Crew nám idú robiť dobré meno spoločne s Mufuzou do Moskvy (Rozhovor)
Zdroj: Archív HUC
 

Chcete odkázať niečo svojim fanúšikom/posolstvo mladým ľuďom, do života?

Peťo: Dôležité je mať nejaký cieľ, čo chcem v živote dosiahnuť. Sám za seba môžem povedať, že nie je nič lepšie ako keď vaše hobby môže byt aj vašou prácou. A také moje heslo podľa ktorého sa riadim: "Nehľadaj dôvod prečo sa niečo nedá, ale spôsob, ako to zmeniť." 

Marko: Makajte a pracujte na sebe vo voľnom čase a kým nemáte veľa starostí a povinností, všetko sa časom vráti a slasti či rôzne lákadla života počkajú. My sme takisto museli obetovať toho nespočet. Počúvajte svoje srdce a intuíciu, lebo tie nikdy neklamú, choďte si za svojimi snami a nebojte sa riskovať, my sme takisto museli veľakrát prejsť ťažkými obdobiami. Je to súčasť cesty, NIKDY sa nevzdávajte, majte svoje ciele vždy na pamäti a nedajte sa nikým a ničím odradiť. (Keby som počúval hlasy ostatných a nie ten svoj, tak kto vie kde a kým by som dnes bol...) Držím vám všetkým palce a prajem veľa síl a odhodlania na tej vašej správnej ceste!

Martin: Hlavne robiť to, čo máte NAJRADŠEJ a do aktivity, na ktorej Vám záleží vložiť úplne všetko. Len vtedy to bude mať zmysel!

Chalanom ďakujeme za čas, ktorý si našli. Držíme im palce pri napĺňaní ich veľkých vízií. Ak ťa zaujali, môžeš ich sledovať na ich youtube, instagrame a facebooku. Tu si pozri program ich najbližšieho turné a choď si ich pozrieť naživo v tvojom meste:

Talentovaní freestylisti z Hands Up Crew nám idú robiť dobré meno spoločne s Mufuzou do Moskvy (Rozhovor)
Zdroj: Reefe
Domov
Zdieľať
Diskusia