Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2016, 11:51
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Populárny slovenský YouTuber Expl0ited nadaboval postavu vo filme Warcraft. Pochválil sa videom, kde nezabudol čo-to vyspoilovať

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Expl0iteda asi všetci poznáte. A možno ho teraz budete mať radi ešte menej.

Téma slovenských youtuberov je v poslednom roku-dvoch veľmi diskutovaná. Niekedy na túto komunitu vnímame vlnu hejtu, miestami i zbytočného, no a niekedy si o nich zase čítame články o tom, čo všetko už dokázali. Jedným z nich je aj Expl0ited, ktorý sa dostal k Michalovi Domonkošovi (jeho hlas vám bude povedomý z Pána prsteňov či Harryho Pottera). Pán Domonkoš bol mentorom slovenského youtubera počas dabovania jednej z postáv vo Warcrafte. Trochu prekvapilo, že pri jednej scéne, ktorá nebola nadabovaná ani trochu dobre, páni v štúdiu dabéra ešte pochválili, no pevne veríme, že z toho niečo vykúzlia, respektíve nebude mať Expl0itedova postava veľa dialógov. Nebudeme však len kritickí, ak si pustíte video nižšie a narazíte na úseky, kedy ho nie je vidieť, ale len počuť, až tak to uši nepíli. Vcelku je to ale veľmi zvláštne rozhodnutie a my dúfame, že sa tento risk nezmení na menšiu katastrofu. Keď sa však nad tým zamyslíme, ľudia, ktorí pôjdu na Warcraft so slovenským dabingom, sú možno aj Expl0itedova cieľovka. Nechováme vôči tomuto youtuberovi nenávisť, ale ľudom okolo dvadsiatky už jeho prejav len ťažko sadne. Dúfame, že pri dabovaní na to myslel a patrične sa k tomu postavil.

Na záver vás chceme upozorniť, že vo videu nižšie sa nachádzajú spoilery. 
Expl0ited asi tiež nebude najbystrejší, keď nahrával nezverejnené a spoileroidné zábery z filmu, ako i dialógy, ktoré sa pred premiérou nemali dostať von. Ale čo, veď sme na Slovensku, režisérovi dabingu taktiež nevadí, že sa nahráva prísne strážený materiál. Potom sa nečudujme, prečo je náš dabing na takej úrovni, na akej je, za ten plat sa asi nikomu snažiť nad znesiteľnú mieru nechce. Ak mladík nemá od Universalu povolenie šíriť tento materiál, je možné, že si na ňom niekto zgustne. A nezabudnite, dajte mu lajk!


Na záver 
Expl0itedovo vyjadrenie na hejt na jeho adresu:

Trochu ma mrzí, ako veľa z vás toto video berie a ako píšu, že rušia odber atď. Pozreli ste sa na to z môjho pohladu? Dostal som príležitosť dabovať jeden z najepickejsich filmov tohto roku a bol by som idiot keby to odmietnem. Je to veľká skúsenosť a super šanca zažiť nieco nové. Mal som z toho doteraz strašnú radosť a snažil som sa dať to čo najlepsie, navyše to bolo len pár viet a celkový dojem filmu to nepokazi ani keby to je akokoľvek zlé A na to že je ten dabing bez úpravy a efektov a mixu su niektoré veci čo píšete too much. Ale je to váš názor. Je jasne že originalny dabing je top a len tak ho nieco neprekoná ale len preto nemusíte byť zlí. Pochybujem že by niekto z vás na mojom mieste podobnú príležitosť odmietol. To je všetko. Vychutnajte si ten film v akomkoľvek dabingu. Je to fakt pecka.

Domov
Zdieľať
Diskusia