Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2016, 11:08
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple investuje do čínskeho konkurenta služby Uber. Miliarda dolárov im pomôže spoznať trh

TECH APPLE ČÍNA UBER
Uložiť Uložené

Kuje Tim Cook s manažmentom tajné plány?

Kalifornský gigant v čase, kedy pomaličky klesá záujem nielen o iPhony, hľadá potenciálne investičné príležitosti a vyzerá to tak, že jednu z nich už stihol využiť. Ako vyplýva aj z oficiálneho vyjadrenia CEO Apple na margo čerstvej novinky, čínsky Uber nadobudne poriadne bohatú investíciu vo výške až jednej miliardy dolárov, ktorá vraj pomôže obľúbenému výrobcovi spotrebnej elektroniky bližšie spoznať špecifické segmenty čínskeho trhu. Spoločnosť Didi Chuxing s viac ako 11 miliónmi jázd denne zase získa nemalé prostriedky na rozširovanie a zlepšovanie svojich služieb, teda prepravy zákazníkov z bodu A do bodu B iba za použitia aplikácie do smartfónov. "Naše investície sú realizované kvôli niekoľkým strategickým dôvodom, a to vrátane príležitosti naučiť sa viac o danom segmente na čínskom trhu," prezradil Tim Cook. "Samozrejme, veríme, že náš investovaný kapitál časom prinesie niečo naspäť."

Krok Apple môže súvisieť predovšetkým s dlhšie spomínanými plánmi priniesť autonómne osobné vozidlá s logom nahryznutého jabĺčka, pretože tie budú pre spoločnosti ako je u nás Uber alebo v Číne Didi Chuxing veľmi lákavé. Ak by si niečo také zaobstarali, dokážu poskytovať prepravné služby 24 hodín denne v automatizovanom režime, čiže by za nich robili samojazdiace systémy. Zároveň im klesnú náklady a zákazníkom môžu  garantovať takmer 100-percentnú spoľahlivosť, nakoľko dobre nastavený počítač sklame naozaj iba málokedy.

Apple investuje do čínskeho konkurenta služby Uber. Miliarda dolárov im pomôže spoznať trh
Zdroj: www.zdnet.com
Domov
Zdieľať
Diskusia