Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2016, 1:05
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Robert Downey Jr. sa čoby Iron Man pridáva k sólovke Spider-Mana s názvom Homecoming!

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Okrem Civil War tak uvidíme Downeyho aj v Spider-Manovi.

Po špekuláciách  z ešte minulého roka, kedy sa hovorilo o tom, že Iron Mana uvidíme v Spideyho sólovke, aby sa tým logicky zvýšil hype a záujem o ďalší reštart postavy, prišlo pred pár dňami nepriame potvrdenie od Downeyho, že sa o tom skutočne rokuje. Dnes už s takmer 100% určitosťou vieme, že sa tak skutočne stane. Robert Downey Jr. sa čoby Iron Man pridáva k Spider-Man: Homecoming. Nie je isté, akú veľkú rolu bude mať, no určite to Marvel zase raz vyšlo na pár desiatok miliónov, takže nejde len o cameo, ale plnohodnotnú vedľajšiu úlohu. Pôvodne sa špekulovalo o tom, že Spidey sa s Iron Manom pobije kvôli účasti v Avengers. Vylúčené nie je nič, keďže nevieme, či mladý Peter Parker ostane v Civil War Starkovi verný. Ak zmení strany, rovnako ako v komikse, môže to Tonyho naštvať. Alebo sa mýlime a tí dvaja si budú rozumieť od začiatku až do konca a Tony bude Peterovi po celý čas pomáhať. 

Špekulácie dajme ale na teraz bokom, riešiť budúcnosť MCU pred premiérou Civil War je dosť zbytočné (pozrieme sa na to teda v ďalších Čriepkoch z Marvelu až po treťom Captainovi America). Faktom je, že Iron Man nemusí byť jedinou postavou, ktorá sa k Spideymu pripojí. Kevin Feige sa už dávnejšie vyjadril, že teraz, keď sú ich svety prepojené, môže sa v snímkach o pavúčom hrdinovi objavovať celá plejáda MCU charakterov, a zase naopak (tiež dúfate, že uvidíme aj Daredevila?). Angažovanie Downeyho je logickým krokom. Nie že by na Spider-Manovu sólovku nebol nikto zvedavý, takto sa ale vytvorí oveľa väčšia bublina a posilní sa aj samotná značka. Iron Man je 4 v nedohľadne. Downey sa sem-tam objaví ako hosť v iných MCU projektoch a zhrabne veľké peniaze. 

Robert Downey Jr. sa čoby Iron Man pridáva k sólovke Spider-Mana s názvom Homecoming!
Zdroj: Disney/Marvel

Zaujíma vás, kto ten film vlastne napísal a kto má nad ním kreatívnu kontrolu? Podľa slov Kevina Feiga je to práve on a celý Marvel, ktorí určujú, kam sa Spidey vydá a Sony to môže len schváliť (alebo nie a konzultovať ďalšie možnosti). Niečo také sa vzhľadom na ich dohodu aj očakávalo. Sony snímku platí, distribuuje, propaguje a aj za ňu získa zisk (alebo stratu, čo asi nehrozí), o filme ako takom však rozhoduje Marvel. Režíruje John Watts (Cop Car) a má ísť o komédiu na štýl filmov z 80. rokov minulého storočia. O scenár sa postarali scenáristi komédií ako Vacation či Horrible Bosses. Okrem Toma Hollanda čoby Spideyho a Downeyho ako Iron Mana uvidíme aj Tonyho Revoloriho (Grandhotel Budapest), Lauru Harrier (neznáma, prevažne seriálová mladá herečka), Marisu Tomei (Teta May) mladú afroameričanku menom Zendaya. Premiéra snímky Spider-Man: Homecoming je naplánovaná na 7. júla 2017. Viac sa o nej dozviete tu. 

PS: Horšou správou je, že ako záporáka určite neuvidíme Michaela Keatona. 

Domov
Zdieľať
Diskusia