Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2016, 19:50
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Svet Marvelu: Iron Man vo filme Spider-Mana, o čom bude Infinity War, Black Panther a čo nás čaká v 4. Fáze?

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Hromada, hromada a ešte raz hromada nových informácií pre 3. Fázu MCU. Dva diely Infinity War budú dejovo odlišné a čo nás čaká v 4. Fáze?

Posledný diel Čriepkov zo sveta Marvelu sme vám priniesli ešte minulý rok, keď sme sa hneď dvakrát venovali iba novinkám a špekuláciám, no a dnes to nebude veľmi odlišné. Už celé dni, prakticky týždne, prúdia internetom doslova desiatky článkov o informáciách či obrázkoch z MCU. Rozhodli sme sa to preto zhromaždiť, pričom sa budeme venovať najmä 3. Fáze. Tú tvorí hneď 11 celovečerákov, pričom ten prvý s názvom Captain America: Civil War dorazí do našich kín už 5. mája a keďže sme si o ňom už čo-to napísali a ešte dosť napíšeme, dnes sa mu venovať nebudeme a preskočíme na ďalšie projekty. O všetkých sa dozviete viac po kliknutí na modrý odkaz v ich názve, takže klasika. 

Svet Marvelu: Iron Man vo filme Spider-Mana, o čom bude Infinity War, Black Panther a čo nás čaká v 4. Fáze?

Začíname teda Doctorom Strangeom (4. november 2016). Určite vám neušiel prvý, úžasný teaser. V našom článku sme vám opísali celý film a taktiež vďaka nemu viete všetko podstatné. Nič viac však okrem doterajších informácií nemáme, takže jednoducho klikajte na predošlé odkazy, kde sa dozviete všetko podstatné.

O niečo zaujímavejšie na tom je Guardians of the Galaxy 2 (4. máj 2017) od Jamesa Gunna. Nebudeme vás naťahovať, potvrdená je už aj tretia časť, svetlo sveta by mala uzrieť v roku 2020.  Uvidíme v nej asi znova obmenený tím (už v dvojke sa ku klasickej pätici má niekto pridať) a určite aj veľkého záporáka, nakoniec, pôjde o záver trilógie (nikde nie je napísané, že nedorazí aj časť štvrtá). Čo sa dvojky týka, špekulácií bolo mnoho, no všetky James Gunn vyvrátil, pričom s tým zároveň skončil, pretože mu bolo jasné, že jedného dňa sa niekto trafí a on nebude môcť klamať (respektíve, klamal by nerád). Jediné poriadne informácie teda prídu od štúdia, internetové „drby“ veľmi vážne brať nemôžeme. Aj keď mali pravdu v tom, že bol obsadený Sylvester Stallone. Údajne ale pôjde len o malé cameo. Hodilo by sa ešte napísať, že v dvojke uvidíme okrem Strážcov znovu Yonduho, Nebulu a pridá sa Mantis či Star-Lordov otec v podaní Kurta Russella. Viac informácií známych nie je. 

Svet Marvelu: Iron Man vo filme Spider-Mana, o čom bude Infinity War, Black Panther a čo nás čaká v 4. Fáze?

Postupujeme teda ďalej. Na rade je reboot Spider-Mana s príznačným podnázvom Homecoming (7. júl 2017), ktorý vyzerá lepšie s každým ďalším oznámením. V posledných dňoch sa toho okolo Spideyho udialo dosť. Jeho debut v MCU je podľa všetkého úžasný a fanúšikovia ako i diváci, sa môžu tešiť na najlepšieho Spider-Mana a Petera Parkera vôbec (a sexy tetičku May). V posledných dňoch bolo navyše odhalené oficiálne retro logo (a že to hneď vyzerá nádherne, keď je od Marvelu) spoločne s podtitulom Homecoming. Ten leakol už pred pár dňami, no potvrdený bol až dnes. Môže znamenať hocičo, a tak sa nad tým zatiaľ zamýšľať nejdeme. Nad čím sa však zamyslíme, je záporák. Už vieme, že by to mala byť celkom nová postava, aká sa ešte v Spider-Man filmoch neobjavila. Nemôžeme teda rátať s Venomom, Doctorom Octopusom, Goblinom, Electrom a ani Sand-Manom či Lizardom. Úžasné by bolo, keby sa ukázal Kingpin v podaní Vincenta D’onofria, no s crossoverom medzi Netfixovým MCU svetom a tým filmovým veľmi rátať nemôžeme (prečo je tomu tak, si povieme v samostatnom článku). Špekuluje sa však o Vultureovi. 

Svet Marvelu: Iron Man vo filme Spider-Mana, o čom bude Infinity War, Black Panther a čo nás čaká v 4. Fáze?


Vulturea chcel mať už Sam Raimi v Spider-Manovi 4 ešte s Tobeym Maquireom. Všetci dobre vieme, ako sa história vyvinula. Vulture, civilným menom Adrian Toomes, je starší muž, elektroinžinier a spolumajiteľ technologickej firmy, z ktorej ho nečestne vykopne jeho priateľ a druhý spolumajiteľ. Adrian však už medzičasom mal načrtnutý svoj ďalší veľký projekt, prototyp prístroja, ktorý by jeho užívateľovi dovolil lietať. Spoločne s tým získal Adrian supersilu a ďalšie vylepšenia svojho starého tela. Istý čas upgradoval svoj oblek, aby v budúcnosti konal zlo nielen zo zatrpknutia. Ide o klasického Spideyho nepriateľa. Len nedávno obletela svet správa, že záporáka pre Spider-Man: Homecoming by si mal zahrať Michael Keaton, ktorý má so superhrdinskými filmami bohaté skúsenosti. Nahráva to teórii o Vultureovi ako záporákovi.

Svet Marvelu: Iron Man vo filme Spider-Mana, o čom bude Infinity War, Black Panther a čo nás čaká v 4. Fáze?


Zaujímať vás asi bude aj to, kto ten film vlastne napísal a kto má nad ním kreatívnu kontrolu. Podľa slov Kevina Feiga je to práve on a celý Marvel, ktorí určujú, kam sa Spidey vydá a Sony to môže len schváliť (alebo nie a konzultovať ďalšie možnosti). Niečo také sa vzhľadom na ich dohodu aj očakávalo. Sony snímku platí, distribuuje, propaguje a aj za ňu získa zisk (alebo stratu, čo asi nehrozí), o filme ako takom však rozhoduje Marvel. Režíruje John Watts (Cop Car) a má ísť o komédiu na štýl filmov z 80. rokov minulého storočia. O scenár sa postarali scenáristi komédií ako Vacation či Horrible Bosses. 

Svet Marvelu: Iron Man vo filme Spider-Mana, o čom bude Infinity War, Black Panther a čo nás čaká v 4. Fáze?

Nový Spidey (Tom Holland) bude mať 15-16 rokov a bude skutočne na strednej škole! Čo to pre neho a nás znamená? Marvel chce, aby sme bližšie spoznali aj Petera Parkera, nielen pavúčieho muža. V jeho raných rokoch získania superschopností sa vo veľkej miere menil a získaval konečnú identitu. Isté je, že neuvidíme ďalší origin, teda to, ako sa Spideym stal. Žiadne kusnutie pavúkom nečakajte. Na záver pre vás máme pozitívnu informáciu. Zdá sa, že Sony a Marvel budú medzi sebou zdieľať postavy, takže môžeme pokojne vidieť Spideyho záporákov, Sinister Six či samotného Venoma v MCU a naopak. Aj v Homecoming teda uvidíme známe tváre z doterajších príbehov MCU. Na ich odhalenie si ešte počkáme. Vo veľkom sa hovorí aj o tom, že Spideymu vo svojom prvom filme pomôže svojou prítomnosťou aj samotný Downey čoby Iron Man. Aj bez traileru by ten film už teraz zarobil pol miliardy. 


Spoilerové PS ohľadom toho, ako dlho bude Spidey v Civil War: Posledné varovanie... 20 minút ako Spidey a 10 minút ako Peter Parker (pozitívne prekvapenie, že?)

Pavúčí hrdina nám teda dal zabrať. Na rade je Thor: Ragnarok (3. november 2017). Ak ste si to nevšimli, dávame na známosť, že od premiéry Civil War ubehne len rok a pol, no do kín sa dostane hneď 5 MCU projektov. Prestávka medzi Age of Ultron, respektíve Ant-Manom a tretím Captainom America bola dosť dlhá, no odteraz dostaneme skutočne pár filmov ročne. Treba sa na to teda psychicky pripraviť. Thor: Ragnarok stále nemá objasnený dej, avšak čo-to už vieme.

 Režisér Taika Waititi

Svet Marvelu: Iron Man vo filme Spider-Mana, o čom bude Infinity War, Black Panther a čo nás čaká v 4. Fáze?

Potvrdené je, že sa ukáže Hulk. Zatiaľ vôbec nie je jasné, ako sa do vesmíru dostane. Možno si ho tam odvedie sám Thor. Nad tým špekulovať nebudeme. Podstatná časť deja sa bude odohrávať vo vesmíre a na Asgarde a len časť na Zemi. Skutočne sa nejdeme púšťať do špekulovania, pretože by išlo o mimoriadne dlhý článok. 

Taika Waititi (Hunt For The Wilderpeople, What We do in the Shadows, Boy), rodák z Nového Zélandu s maurskými koreňmi sa nechal počuť, že je mu humor, ktorý je obsiahnutý vo filmoch od Marvelu, známy, no jeho zmysel pre humor je trochu odlišný od toho, na čo sú fanúšikovia komiksoviek zvyknutí. Pri rozhovore na filmovom festivale Sundance povedal: 

„Vtipné scény v predošlých filmoch boli dobré, ale tam, odkiaľ pochádzam, máme asi trochu sviežejší zmysel pre humor. Mohlo by to zatriasť celým filmom.“ Waititi vyzdvihol legendárnu scénu z prvých Avengers, kedy Hulk chytí Lokiho a oplieska ho o zem ako bábiku. Ak ste už zabudli, práve Waititi zrežíruje tretieho Thora, z čoho sme skutočne nadšení. Natáčanie by sa malo začať v Austrálii niekedy v lete tohto roku. Svoje postavy si zopakujú Chris Hemsworth (Rush, Avengers, In the Heart of the Sea) ako Thor, Tom Hiddleston (Crimson Peak, I Saw the Light, Avengers) sa vráti ako obľúbený Loki, Mark Ruffalo ako Hulk a Jaimie Alexander (Kyle XY, CSI: Miami, Bones, Thor: Dark World) ako pôvabná Lady Sif. Potvrdená je aj Cate Blanchett. Jej rola potvrdená nie je, avšak šepká sa o tom, že bude hrať Helu, bohyňu smrti. Čo sa týka ďalších kastingových noviniek, účasť Anthonyho Hopkinsa čoby Odina stále potvrdená nie je, za to je isté, že herecký ansámbel obohatí Tessa Tompson (Creed). Viac o tom, kam by príbeh mohol Thora zaniesť, zistíte tu. 

Svet Marvelu: Iron Man vo filme Spider-Mana, o čom bude Infinity War, Black Panther a čo nás čaká v 4. Fáze?

Je to škoda, no Black Panthera uvidíme až o dva roky, t. j. 16. februára 2018. Režírovať ho bude Ryan Coogler (Creed), ktorý zároveň pracoval aj na scenári. Hlavnú rolu si zahrá Chadwick Boseman čoby T’Challa aka Black Panther a dej by sa mal odohrávať najmä vo Wakande - jeho rodnej fiktívnej krajine. Veľa nových informácií ale nemáme. Ani o hercoch, ani o deji. Je však vysoko pravdepodobné, že uvidíme Andyho Serkisa čoby Ulyssesa Klawa (ten predajca zbraní z Age of Ultron). 

Svet Marvelu: Iron Man vo filme Spider-Mana, o čom bude Infinity War, Black Panther a čo nás čaká v 4. Fáze?

Infinity War si necháme nakoniec, a tak sa pozrieme na Ant Man and the Wasp, prvý film z MCU, ktorý má vo svojom názve meno ženskej supehrdinky. Logicky teda môžeme očakávať, že od Evangeline Lilly čoby Hope Van Dyne uvidíme ešte viac, než v jednotke, nehovoriac o tom, že jej otec konečne podaroval oblek. Keď už sme pri Hankovi Pymovi, toho by si mal Michael Doglas zahrať ešte raz. Jednak bol v role fajn, jednak ho mali radi samotní diváci a sám Douglas si natáčanie užíval. 

Keďže je snímka stále vzdialená svojej premiére viac ako dva roky, veľa o nej Marvel prezradiť nechce. Peyton Reed, režisér jednotky, sa podujme aj na pokračovanie a momentálne tvorí scenár spoločne s Paulom Ruddom (Scott Lang - Ant Man), Adamom McKayom (The Big Short, Anchorman, hovorí sa, že by si rád natočil nejakú Marvelovku, čo mu Kevin Feige chce aj dopriať), Gabrielom Ferrarim a Andrewom Barrerom (obaja neznámy a neskúsený). Peyton Reed sľubuje, že dvojka Ant-Mana prinesie na plátna kín veci, aké sme ešte nevideli. Možno sú to kecy, no keď si to tak zoberiete, už teaser pre Doctora Strangea obsahoval skutočne zaujímavé scény. 

Svet Marvelu: Iron Man vo filme Spider-Mana, o čom bude Infinity War, Black Panther a čo nás čaká v 4. Fáze?

Ak sme veľa nevedeli o Pantherovi či Guardians 2, o Inhumans nevieme už vôbec nič. Dátum premiéry sa s najväčšou pravdepodobnosťou znova preloží. Problém priviesť Inhumans na plátna kín spočíva aj v tom, že Feigovi podkuruje Perlmutter a Joph Loeb (hlava seriálovej divízie MCU, ak nás sledujete, viete, že sa Marvel Studios rozdelilo na filmovú a seriálovú divíziu, viac o tom tu). Tí zapracovali Inhumans do seriálu Agents of SHIELD, pričom sa čoraz hlbšie ponárajú do ich mytológie a sťažujú to filmovému príbehu, v ktorom mal hlavnú postavu Black Bolta hrať Vin Diesel. Nič nové nevieme ani o Captain Marvel. Je ale možné, že s blížiacim sa Comic-Conom sa učinia veľké oznámenia. 

Na záver tu máme konečne dvojdielny Avengers film nazvaný Infinity War 1 a 2. Viac ako dvojdielny Avengers 3 pôjde podľa najnovších informácií o dva separátne filmy. Síce na seba budú nadväzovať, primárne však obstoja aj ako jednotlivé príbehy. Všetky príbehy MCU viedli k veľkému stretu s Mad Titanom Thanosom (Josh Brolin). Podľa scenáristov Infinity War Christophera Marcusa a Stephena McFeelyho (napísali trilógiu Captaina Americu) sa s Thanosom konečne zvítame už v prvom diele Avengers 3. Doteraz sa ukázal len v pár scénach a nemali sme šancu spoznať jeho charakter či motivácie. To sa však zmení. 

Svet Marvelu: Iron Man vo filme Spider-Mana, o čom bude Infinity War, Black Panther a čo nás čaká v 4. Fáze?

Infinity War je veľmi špecifický projekt. Scenáristi na ňom pracujú už niekoľko mesiacov, pričom ich čaká ešte veľa ďalšej práce. Diváci a fanúšikovia ale nemajú čakať doslovný prepis udalostí z rovnomenných komiksov. Rovnako ako pri Winter Soldierovi či Civil War, aj tu si zoberú len tie najlepšie ingrediencie, pričom to urobia po svojom. Bude to osobné z hľadiska mnohých postáv a bude to taktiež veľkolepé. Zatiaľ nevieme, akým spôsobom budú obe časti od seba odlišné, no ráta sa s tým, že v oboch sa Avengeri postavia Thanosovi. 


Čo sa týka množstva postáv, je jasné, že neuvidíme úplne každého, s kým sme sa v MCU stretli, pretože by sa to naozaj nedalo celé dať dokopy bez toho, aby z toho nebol veľký bordel, no hovorí sa o takmer 70 postavách (hlavných či vedľajších). Logicky teda rátame aj s Guardians of the Galaxy. Je takmer isté, že dorazí Star-Lord, o zvyšku tímu však môžeme len špekulovať. Dá sa predpokladať, že Marvel bude chcieť uviesť v dvojfilme všetky svoje hviezdy. 

Plánované premiéry pre MCU

Captain America: Civil War – 6. máj 2016

Doctor Strange – 4. november 2016

Guardians of the Galaxy 2 – 5. máj 2017

Spider-Man – 7. júl 2017

Thor: Ragnarok – 3. november 2017

Black Panther - 16. február 2018 

Avengers: Infinity War Part 1 – 4. máj 2018

Ant-Man and the Wasp – 6. júl 2018

Captain Marvel – 8. marec 2019

Avengers: Infinity War Part 2 – 3. máj 2019

Inhumans – 12. júl 2019

Neznámy titul - 1. máj 2020

Neznámy titul - 10. júl 2020

Neznámy titul - 6. november 2020


Fáza 1: Iron Man, The Incredible Hulk, Iron Man 2, Thor, Captain America, Avengers
Fáza 2: Iron Man 3, Captain America: The Winter Soldier, Thor: The Dark World, Ant-Man, Guardians of the Galaxy, Avengers 2
Fáza 3: Captain America: Civil War, Doctor Strange, Spider-Man, Thor: Ragnarok, Black Panther, Ant-Man and the Wasp, Captain Marvel, Inhumans, Infinity War Part 1 a 2. 
Fáza 4 (ide len o naše špekulácie): Doctor Strange 2, Black Panther 2, Spider-Man 2, Guardians of the Galaxy 3, Avengers, Captain America (či už s Evansom, alebo bez neho), Ant-Man 3, Inhumans (celkom možno sa posunú až do 4. Fázy, respektíve uvidíme ich pokračovanie), Hulk v spojení s inou postavou a minimálne dve nové značky (určite sa bude rozširovať vesmírna časť MCU)
Fáza 5 alebo 6 by mohla skončiť aktuálny cyklus MCU a reštartovať ho vďaka udalosti Secret Wars. O tom ale snáď niekedy inokedy. Pokojne sa však môže pokračovať. Niečo o tom si povieme v zajtrajšom článku o možnom prepojení svetov X-Men a MCU. 

Svet Marvelu: Iron Man vo filme Spider-Mana, o čom bude Infinity War, Black Panther a čo nás čaká v 4. Fáze?

Ak by ste si radi prečítali podobné súhrny noviniek, dozvedeli sa niečo o vesmírnej časti MCU a zistili, ako to momentálne je s Infinity Gems, klikajte sem a sem. Dnes sme totiž priniesli len nové informácie, takže všetky doterajšie správy, či už o príbehu, špekuláciách, kastingu či naších teóriách nájdete v dvoch odkazov o riadok vyššie a nakoniec v našom vlákne Svet Marvelu. 

Anketa:
Nabudúce si radšej prečítam
Čriepky zo seriálového sveta Marvelu (Daredevil, The Defenders...)
Čriepky zo sveta DCEU
Čriepky zo seriálového sveta Marvelu (Daredevil, The Defenders...)
59 %
547 Hlasov
Čriepky zo sveta DCEU
41 %
386 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia