Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. marca 2016, 10:06
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Adolf Hitler ožil a mieri do kín v satirickej komédii priamo z Nemecka

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Už ste niekedy pomysleli na to, čo by sa stalo, keby sa Adolf Hitler prebudil v súčasnosti?

Podľa svetového bestselleru Er ist wieder da prichádza konečne aj do slovenských a českých kín satirická komédia zobrazujúca moderné multikultúrne Nemecko v roku 2014. V ňom sa prebudí Adolf Hitler, ktorý terajší svet nespoznáva, no to ho nezastaví pred tým, aby opäť nastolil poriadok. 

Hitler sa rozhodne opäť rozdúchať svoju politickú kariéru, no nedarí sa mu to a ocitá sa v šou, kde sa z neho stane televízna hviezda. Film režiséra Davida Wnendta (Bojovníčky, Vlhké miesta) otvára, podobne ako v knihe, súčasné otázky kultúry, nacionalizmu a slobody. V hlavnej úlohe sa nám ako führer predstaví Oliver Masucci. Do filmovej adaptácie však Wnendt vložil aj vlastné „doplnky" v podobe krátkych dokumentárnych scén, v ktorých Hitler rozpráva s nič netušiacimi Nemcami či samotnými politikmi. Er ist wieder da (Už je tu zas) je v kinách už od minulého roka. K nám sa dostane 31. marca, zatiaľ čo Česi naň môžu zájsť do kina už dnes. Ohlasy sú nadšené, komédia obdržala mnoho skvelých recenzií, za návštevu kina to teda stáť bude. Nadšení ale asi nebudú tí, čo čítali knihu. Mnoho skvelých scén sa na plátna vraj nedostalo a ostala iba hlavná myšlienka. Aj tak je to ale obdivuhodný film. 

Domov
Zdieľať
Diskusia