Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2016, 12:14
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Darth Maul ožíva v krátkom, no za to úžasnom Star Wars filme plnom dokonalých choreografií súbojov a trikov

FILMY A SERIÁLY STAR WARS
Uložiť Uložené

Darth Maul versus 6 rytierov Jedi? A tomu hovoríš výzva?

Milujeme Star Wars filmy a milujeme fan filmy oddaných fanúšikov, ktorí vyznajú v remesle. Veľa podarených projektov skutočne nie je, no tento bude určite patriť k tým najlepším. Darth Maul: Apprentice vytvorila partia fanúšikov Star Wars, pričom im to trvalo takmer dva roky. A že je to na tom aj vidieť. Skvelá choreografia súbojov na neuveriteľnej úrovni ťa totiž vzhľadom na financie a profil krátkeho filmu poriadne strhne. Opomenúť nemôžeme ani skvelú prácu s kamerou, či už na zemi alebo pomocou dronov, no a neurazila ani hudba spolu so strihom. Akurát postavy si za ten čas na „plátne“ mohli získať viac sympatií, teda až na postavu inšpirovanú Mortal Kombatom, tá bola vskutku sympatická.

Veľká škoda, že sa viac nepracovalo na dialógoch a hercoch, mohlo to byť priam dokonalé. Asi tak dokonalé, ako kostýmy či samotné masky. Nemôžeme to s tými superlatívmi preháňať, no je vidieť, že dielo bolo robené s láskou a taktiež veľkými majstrami v obore.

Darth Maul ožíva v krátkom, no za to úžasnom Star Wars filme plnom dokonalých choreografií súbojov a trikov

Príbeh nie je nijako originálny a ani úvodné máchanie rukou, videné už milionkrát (a stále to vyzerá prázdne a umelo), nás nepresvedčilo, no akonáhle sa Maul pohol, začali sa plniť sny všetkých Star Wars fanúšikov. Úžasné súboje, nádherné triky a krásne lokácie, ktoré si vybral tím pre natáčanie (skutočne šlo o tím, nie 10 kamarátov z triedy). To všetko robí z projektu naozaj kvalitný fan-made film.

Odporúčané
Ktorý Star Wars film by si za žiadnu cenu nemal zmeškať? Toto je 11 najlepších snímok zo sveta Hviezdnych vojen (Rebríček) Ktorý Star Wars film by si za žiadnu cenu nemal zmeškať? Toto je 11 najlepších snímok zo sveta Hviezdnych vojen (Rebríček) 21. novembra 2022, 9:30

Darth Maula si tu užijeme rovnako dlho, ako v celej Epizóde 1. Napriek tomu, že Maul pobudol v ságe len krátko, stal sa azda najobľúbenejším Sithom a milovanou postavou. Všetci chceme jeho samostatný spin-off a po videní tohto krátkeho filmu niekým z Disney by sa to konečne aj mohlo stať skutočnosťou. Potenciál tam je rozhodne veľký, ale o tom sa už presvedčíš vo videu nižšie.

Nie je to ale prvýkrát, čo sa ľudia z T7pro pustili do Star Wars projektu. Pred dvomi rokmi prišli s dvojminútovým kraťasom, na základe ktorého vlastne vznikol Darth Maul: Apprentice. Video aj zábery zo zákulisia natáčania prikladáme nižšie. Zároveň sa modlíme, aby si týchto talentovaných ľudí niekto všimol, pretože stvorili niečo skutočne úžasné, pričom v rukách správnych scenáristov by mohli tvoriť na oveľa väčšej platforme. Je toto podľa teba najlepší Star Wars fan-made film, alebo máš lepšieho kandidáta?

Domov
Zdieľať
Diskusia