Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2016, 17:25
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Škoda vypúšťa nádhernú štúdiu VisionS: 7-miestne SUV sa rysuje!

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Vôbec prvý oficiálny náznak podoby chystaného SUV značky Škoda je na svete!

Tak predsa. Po sérii viacerých počítačových vizualizácií zo strany nezávislých dizajnérov sa konečne, a to vôbec po prvýkrát, o slovo v prípade chystaného SUV od Škody hlási už aj samotná automobilka. Na jej domovských stránkach sa totiž počas dnešného dňa ukázali prvé obrázky, lepšie povedané náčrty, zobrazujúce jeho dizajnové smerovanie a základne proporcie. Ako sme u škodovky zvyknutí, ani teraz tomu nie je inak, a po štúdiách VisionD a VisionC ide tentokrát o koncept VisionS, ktorý uvidíme fyzicky už o mesiac na autosalóne v Ženeve. Ako asi tušíte, písmeno S odkazuje na kategóriu SUV, keďže práve tento počin približuje podobu budúcich SUV-čiek, nakoľko Škoda ich plánuje hneď niekoľko. Štúdia VisionS však predovšetkým predznamenáva príchod 7-miestného modelu, ktorý podľa doterajších informácií ponesie meno Kodiaq. Už viaceré predošlé správy "zo zákulisia" hovorili o tom, že s príchodom nových SUV-čiek sa do portfólia značky vnesie nový štylistický smer, no a práve najnovšia štúdia to zjavne potvrdzuje.

Odporúčané
Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov 27. decembra 2023, 10:30

Je jasné, že nie všetky jej riešenia uvidíme v sériovej podobe, viaceré detaily ale novinka určite zdedí. Ostatne, ani nový Superb sa v konečnom dôsledku na míle nevzdialil od posledného konceptu VisionC, ktorý zhmotňoval jeho predobraz. Ako prvé určite zaujmú čelné partie, konkrétne podlhovastá maska a následne napojené svetlomety, ktoré sú horizontálne rozdelené. Práve o delených svetlách sa hovorí už dlhšie aj v prípade údajne rozsiahleho faceliftu Octavie plánovaného na budúci rok, preto je skutočne do veľkej miery možné, že pôjde práve o takéto riešenie, ktoré bude mať zjavne premiéru pri príchode Kodiaqa. Po stranách vozidla s vonkajšími rozmermi 4,7 x 1,91 x 1,68 metra evidujeme opäť výraznú líniu, známu ako Tornado. Tá nebude po vzore novej Fabie a Superbu rozhodne chýbať ani v sériovke. Vision S vyzerá mimoriadne atraktívne, čo potvrdzujú aj zadné partie s úzkymi svetlami zachádzajúcimi značne do strán. Dá sa preto predpokladať, že po vzore Q7-čky sa budú dvere batožinového priestoru vyklápať spolu s nimi, čo umocňuje aj horizontálny pás dodatočných svetiel pod nimi. Náhľadom do interiéru s troma radmi sedadiel ani pod kapotu zatiaľ nedisponujeme, iste mi ale dáte za pravdu, že to najpodstatnejšie nám Škoda práve odhalila a rozhodne sa teda máme na čo tešiť. Zamiešajú Česi po vzore nového Superbu karty aj v triede SUV?

Škoda vypúšťa nádhernú štúdiu VisionS: 7-miestne SUV sa rysuje!
Škoda vypúšťa nádhernú štúdiu VisionS: 7-miestne SUV sa rysuje!
Škoda vypúšťa nádhernú štúdiu VisionS: 7-miestne SUV sa rysuje!
Domov
Zdieľať
Diskusia