Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2014, 21:02
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Modelka Erika Palkovičová: Každá žena je krásna, keď je spokojná sama so sebou (Rozhovor)

REFRESHER
Uložiť Uložené

Napriek tomu, že má každodenne veľa pracovných povinností a nabitý program, si mladá modelka našla chvíľku čas, aby nám mohla poskytnúť rozhovor, ktorý vás dúfam záujme!

Je mladá, krásna a úspešná! Takto stručne sa dá charakterizovať slovenská modelka úspešnej agentúry EliteErika Palkovičová, ktorá sa už dlhší čas nachádza v Spojených štátoch, konkrétne v New Yorku. O živote vo svete modelingu, životnom štýle, cestovaní a o mnohom ďalšom si môžete prečítať rozhovor nižšie, ktorý nám príťažlivá plavovláska poskytla skutočne veľmi rýchlo, za čo sa jej chceme veľmi pekne poďakovať.

Modelka Erika Palkovičová: Každá žena je krásna, keď je spokojná sama so sebou (Rozhovor)

Ahoj, môžeš sa prosím ťa nám a naším čitateľom trochu bližšie predstaviť?

Ahojte, volám sa Erika Palkovičová, mám 22 rokov a venujem sa modelingu. 

Kde sa momentálne nachádzaš a ako sa ti darí?

Aktuálne som v New Yorku, kde trávim väčšinu svojho času už takmer 2 roky, avšak stále veľa lietam po svete a už o pár dní sa chystám aj domov, na Slovensko, kde strávim približne 14 dní. 

Modelka Erika Palkovičová: Každá žena je krásna, keď je spokojná sama so sebou (Rozhovor)

Ako vyzerá bežný deň mladej modelky v zahraničí?

Deň začínam vždy skoro ráno. Rada si pristanem, aby som mala na všetko dostatok času a nemusela sa potom naháňať. Približne o 10-tej vyrážam na rôzne castingy a ak mám náhodou medzi niektorými chvíľku času, zvyknem sa stretávať s kamarátkami a zájsť s nimi na kávu alebo obed. Domov prichádzam okolo 17-tej a idem cvičiť. Keďže v budove, v ktorej bývam, sa nachádza na 4. poschodí aj posilňovňa, nemôžem sa na nič vyhovárať :) Samozrejme som opísala taký bežný a pomerne jednoduchý deň, ale práca modelky je neraz o skorom vstávaní, neustálom lietaní alebo fotení, či už v štúdiu alebo v exteriéri. 

Ako si sa dostala k práci modelky? Bol to tvoj sen už detstva alebo si mala iné plány a predstavy o svojej budúcnosti?

Nebol to môj sen :) Išla som na casting Elite Model Look s mojou kamarátkou a rozhodla som sa to skúsiť tiež. Priznám sa, vtedy som neverila, že by som sa mohla dostať až do finálnej 12-ky. 

Ako by si stručne charakterizovala samú seba?

Som veľmi tvrdohlavá, a to si myslím, hovorí za všetko. Tí, ktorí ma poznajú, presne vedia o čom hovorím. Okrem toho som aj veľmi bojovný typ človeka, ktorý sa nikdy nevzdáva. 

Modelka Erika Palkovičová: Každá žena je krásna, keď je spokojná sama so sebou (Rozhovor)

Dajú sa nájsť dobrí priatelia aj v tomto tvrdom modelingovom biznise, kde je doslova každý každému konkurencia? 

Určite áno! Konkurencia je v každom biznise a v každej práci. Mám pár dobrých priateľov z rôznych kútov sveta a aj napriek tomu, že sme väčšinou každý na opačnej strane zemegule, tak si voláme, píšeme...

S akými známymi menami zo sveta módy si už stihla za ten pomerne krátky čas spolupracovať a o spolupráci s kými naopak snívaš?

Vogue, Harper's Bazaar, Elle, Emma, Eva, Glamour, Cosmopolitan, Amica, Gioia a snom je určite pracovať pre Victoria's Secret. 

Aké mestá či krajiny sa ti už vďaka modelingu podarilo navštíviť? 

Hong Kong, Tokyo, Barcelona, Seoul, Istanbul, New York, San Francisco, Paríž, Los Angeles, Thajsko, Švédsko, Singapur, Nemecko, Kanada, Filipíny, Bora Bora, Maroko, Taliansko...

Považuješ samú seba za módnu, resp. nákupnú maniačku? Ako často a kde najradšej zvykneš chodievať na nákupy?

Určite áno, nakupujem rada a naozaj často. Oblečenie, topánky a podobné veci najradšej nakupujem v New Yorku alebo Miláne a čo sa týka originálnych darčekov a vecí, ktoré človek nenájde úplne bežne, tak na to je priam stvorené japonské Tokyo. 

Modelka Erika Palkovičová: Každá žena je krásna, keď je spokojná sama so sebou (Rozhovor)

Ktorý módny dom, resp. návrhár je tvoj obľúbený? 

SLP, Dior, Isabel Marant a Alexander Wang.

Aký najdrahší kúsok by sme mohli nájsť v tvojom šatníku a aký je tvoj vzťah ku predajniam ako je Zara alebo H&M?

Najdrahším kúskom je určite kabelka z dielne Saint Laurent Paris, ktorú som si kúpila približne pred rokom. Môj vzťah ku obom vyššie spomenutým značkám je kladný. Myslím, že sú cenovo dostupné pre široký okruh ľudí a oblečenie je taktiež OK. 

Ako vnímaš módu vo svojom okolí a aký máš názor na obliekanie mladých ľudí v našich končinách?

Nemyslím si, že by to bolo vyslovene zlé. Ľudia nakupujú v rámci svojich možnosti. Podľa mňa však často vidno až prílišnú snahu odlíšiť sa a zaujať alebo opačne strach z toho, čo môže pobúriť ostatných ľudí. Každý by mal nosiť to, v čom sa cíti pohodlne a čo sa mu páči. Ja osobne mám rada jednoduché outfity, ktoré vždy dotvára zaujímavý detail, či už v podobe kabelky, topánok alebo farebného zladenia. 

V poslednom období má blog už naozaj skoro každý, nechystáš sa venovať novému národnému športu na Slovensku a v Českej republike aj ty?

Asi nie, mňa táto mánia zatiaľ úspešne obchádza :)

Modelka Erika Palkovičová: Každá žena je krásna, keď je spokojná sama so sebou (Rozhovor)
Modelka Erika Palkovičová: Každá žena je krásna, keď je spokojná sama so sebou (Rozhovor)

Sleduješ aj slovenských módnych návrhárov, resp. módne dianie u nás? Ak áno, tak koho tvorba a práca ti imponuje najviac?

Priznám sa, módnych návrhárov na Slovensku ani veľmi nie. Oceňujem prácu Lukáša Kimličku, Branislava Šimončíka, Matúša Tótha a jeho manželky menom Ivanka Tokárska, ktorá je make-up artistka. 

Stíhaš sledovať aj zahraničné stránky zaoberajúce sa módou, resp. našu alebo si ideš klasiku v podobe magazínov?

Veľmi málo, inšpirujem sa skôr v obchodoch. Nechcem veci kombinovať spolu tak, ako to už robia iní. Keďže veci na určitú sezónu sa vždy fotia v predstihu, či už letné alebo aj zimné, tak dopredu viem, čo sa približne bude nosiť. Takže ak mi niečo sadne na fotení, tak si to kúpim...

Ktorá žena podľa teba stelesňuje ideál krásy?

Mám rada prirodzenú krásu. Podľa mňa je každá žena krásna, ak je sama so sebou spokojná. Nemám konkrétny príklad, keďže si myslím, že ich je nespočetne veľa. 

Spomínala si, že pravidelne chodievaš cvičiť, máš aj nejaký špeciálny tréningový plán a upravený jedálny lístok?

Mám trénera, s ktorým 2-krát do týždňa cvičím. Okrem toho, cvičím aj sama a baví ma to, čiže sa dá povedať, že je to moje hobby. 

Modelka Erika Palkovičová: Každá žena je krásna, keď je spokojná sama so sebou (Rozhovor)

Máš v obľube aj iné formy umenia? Ak áno, tak aké a ktorý umelec je tvoj obľúbený?

Najbližšie mám určite k hudbe. Neviem síce spievať, ani hrať na žiaden hudobný nástroj, ale hudbu mám rada. Pre mňa je veľmi inšpiratívna božská Alicia Keys, konkrétne texty jej piesní a hra na klavír. 

Keď už sme pri hudbe, tak akú hudbu počúvaš najradšej a ktorý album momentálne najčastejšie rotuje v tvojom iTunes?

Je to veľmi pestré a často to striedam, nie však vždy len za novú hudbu. Práve teraz sa znovu vraciam k albumom od Lauryn Hill. Medzi obľúbených ale patrí aj Kanye West alebo Lorde. 

Pomaly sa nám blížia najkrajšie sviatky v roku, Vianoce, ako ich budeš tráviť a ako zvládaš nakupovanie darčekov?

Milujem Vianoce! A všetko, čo k tomu patrí a samozrejme aj nakupovanie darčekov. Minulý rok som z New Yorku odlietala až 22. decembra, preto som všetko musela nakupovať ešte v štátoch, pretože doma by som na to už určite nemala čas. Odchádzala som s 3 kuframi, príručnou batožinou a kabelkou. Na letisku sa mi smiali, či sa mi podarilo zbaliť celú kuchyňu :) Tento rok sme sa však s priateľom rozhodli, že Vianoce strávime práve v NY, načo sa veľmi teším! 

Teraz si zarmútila veľké množstvo  pánov, takže si šťastne zadaná? 

Áno, som :)

Kde vidíš samú seba, napr. o 5-10 rokov?

Vidím sa v New Yorku s vlastnou, budúcou rodinou. 

Erika veľmi pekne ti ďakujem za rozhovor, na záver môžeš ešte niečo odkázať našim, resp. tvojim fanúšikom.

Čo dáš, to dostaneš :)

Instagram

Facebook

Modelka Erika Palkovičová: Každá žena je krásna, keď je spokojná sama so sebou (Rozhovor)

Domov
Zdieľať
Diskusia