Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2014 o 17:32
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

F12 TRS - nové Ferrari, jediné svojho druhu, stojí 3,1 milióna €!

TECH
Uložiť Uložené

Nejedná sa o nič iné, ako o ďalší zákazkový exemplár, ktorý vznikol exkluzívne v rámci divízie Ferrari Special Projects.

F12 TRS - nové Ferrari, jediné svojho druhu, stojí 3,1 milióna €!

Pravdepodobne ste si určite všimli nové, netradične pôsobiace Ferrari, okolo ktorého je za posledné dni taký rozruch. Nejedná sa o nič iné, ako o ďalší zákazkový exemplár, ktorý vznikol exkluzívne v rámci divízie Ferrari Special Projects. Model nesie názov Ferrari F12 TRS, čím nielen vzhľadom ale aj označením napovedá, že vychádza z dvanásťvalcového modelu F12berlinetta. Medzi prvými informáciami, ktoré sme o tejto špeciálnej záležitosti vedeli, bola jeho cena. V skutočnosti ju automobilka síce oficiálnou cestou stále nestanovila, no podľa viacerých overených zdrojov ako i zákulisných informácii zo strany Ferrari sa hovorí o jeho astronomickej hodnote až 3,1 milióna €.

To samozrejme rozvírilo hladiny všetkých vôd, keďže ešte donedávna sme o bližšej špecifikácii novinky nevedeli, preto vznikali rôzne diskusie a dohady, ktoré by korešpondovali s tak neuveriteľne vysokou cenou. Dnešným dňom sa však všetky chýry a špekulácie vyvrátili, nakoľko došlo k oficiálnemu predstaveniu, no zároveň k pomerne veľkému sklamaniu, až nepochopeniu. Pod prednou kapotou sa totižto nachádza známy, 6,3-litrový dvanásťvalec s nezmeneným výkonom, 740 koní a 690 N.m. Tým pádom teda nedošlo k pridaniu predpokladanej hybridnej technológie, ktorá mala spolupracovať s motorom, čím by sa citeľne navýšil výkon a rýchlostné parametre špeciálneho superšportu. Pravda je však taká, že oproti klasickej F12-ky sa okrem vyšperkovaného exteriéru a interiéru nič zásadne nezmenilo, teda až na tú cenu, ktorá po vyvrátení dodatočných pohonných úprav predstavuje ešte nezrozumiteľnejšiu hodnotu.

Pointou tohto vzácneho a cenou prestreleného modelu je vzdať hold vozidlu 250 Testa Rossa z roku 1957, z ktorého vychádza práve označenie. F12 TRS si z vonku naozaj nepomýlite, keďže, okrem iného, prišla o strechu, čelné sklo sa jemne zaoblilo a plynulo prechádza jeho línia k bočným oknám, ktoré sa následne pomaly zvažujú dole. Nové sú aj predné a zadné nárazníky, keďže dostali podstatne agresívnejšie a členitejšie tvary. Najviditeľnejšie sa zmenila avšak zadná časť superšportu, kde dominujú výrazné dizajnové línie, bohužiaľ oficiálnymi fotografiami na ktorých je exkluzivitka bližšie ukázaná zatiaľ nedisponujeme a je otázne, či vôbec budeme. Úprav sa dočkala aj predná kapota, na ktorej je po novom priehľadný presklenný kryt zvýrazňujúci srdce modelu. Interiér pôsobí podstatne jednoduchšie, zmizlo niekoľko ovládačov a zbytočností, naopak pribudla Alcantara a tmavý karbón.

Ferrari F12 TRS z dielne Special Projects vzniklo na prianie anonymného zákazníka. Ten bude jediný na svete, ktorý bude túto extrémne drahú záležitosť vlastniť, keďže viac kusov určite nevznikne. Pre informáciu len doplním, že keďže k technickým vylepšeniam bohužiaľ nedošlo, akcelerácia z 0 na 100 km/h ostala nezmenená a trvá len 3,1 sekundy, zatiaľ čo maximálna rýchlosť je opäť 340 km/h.

Domov
Zdieľať
Diskusia