Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2024 o 11:49
Čas čítania 0:52
Barbora Fábryová

Vyobrazenie Poslednej večere na OH 2024 urazilo mnohých kresťanov: drag queens reprezentujú Ježiša a jeho apoštolov

ZAUJÍMAVOSTI OLYMPIJSKÉ HRY
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Scénu kritizujú politici aj svetoznámi športovci.

Na otváracom ceremoniáli olympijských hier v Paríži mnohých pobúrila paródia na ikonický obraz „Posledná večera“. Drag queens reprezentovali Ježiša a apoštolov, čo sa nepáčilo mnohým kresťanom, ktorí to na internete poriadne odsúdili.

Paródiu skritizovali mnohí konzervatívni politici aj športovci. Francúzska pravicová europoslankyňa Marion Maréchal hovorila dokonca o tom, že za paródiou je ľavicová menšina, ktorá to urobila len preto, aby provokovala.

Ako provokáciu to vníma aj slávny americký boxer Ryan Garcia. Ten dokonca vyzval aj na bojkotovanie olympijských hier. Myslí si, že scéna vyjadruje neúctu voči miliónom kresťanom. „Olympiádu teraz treba bojkotovať. Nemôžete nerešpektovať náboženstvo pred miliónmi ľudí,“ napísal na Instagrame.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ryan Garcia (@kingryan)

Organizátori sa snažili do ceremoniálu zahrnúť množstvo dôležitých symbolov. Tie odkazovali na ženy, rozmanitosť či rešpekt ku queer ľuďom. To sa však mnohým konzervatívnejším politikom a kresťanom nepáčilo.

„Otvárací ceremoniál bol plný transgender výsmechu z Poslednej večere, modly Zlatého teľaťa a dokonca aj Bledého koňa z Knihy zjavenia. Olympiáda dala jasne najavo, že kresťanskí diváci nie sú vítaní,“ napísal konzervatívny americký novinár Kyle Becker.

Anketa:
Páčil sa ti otvárací ceremoniál OH 2024?
Áno, nevidím v ňom problém.
Nie, bola to urážka kresťanov.
Áno, nevidím v ňom problém.
22 %
215 Hlasov
Nie, bola to urážka kresťanov.
78 %
756 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia