Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
16. júla 2024 o 17:20
Čas čítania 1:26
Veronika Ábelová

Rebríček najhorších nápojov na svete. Akú hrôzu vám namiešajú v Rusku?

Rebríček najhorších nápojov na svete. Akú hrôzu vám namiešajú v Rusku?
GASTRO GASTROPRIEMYSEL NÁPOJE REBRÍČEK
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Máš rád sladké limonády, likéry alebo iné drinky? Toto je zoznam tých, ktorým by si sa mal radšej vyhnúť.

Gastronomický server TasteAtlas vytvoril rebríček, ktorý ti poradí, akým nápojom sa radšej vyhnúť. Ak toto leto veľa cestuješ a rád ochutnávaš miestne špeciality, tieto radšej vynechaj.

8. Boukha

Túto tuniskú pálenku destilovanú z fíg prvýkrát vyrobil v roku 1820 Yaakov Bokobsa. On a jeho synovia ju potom zdokonalili a dodnes sa vyrába podľa pôvodnej receptúry. Môže sa piť samostatne alebo sa pridáva do rôznych nápojov.

7. Mate con leche

Argentínska špecialita sa tradične vyrába s vodou, ale existuje aj verzia s mliekom. Je to nápoj vyrobený z listov rastliny yerba mate a mlieka. Nápoj sa sladí medom alebo cukrom.

mate con leche
Zdroj: Wiki Commons/ Galleny

6. Death in the Afternoon

Tento nápoj vymyslel Ernest Hemingway a vznikol v 30. rokoch 20. storočia v Paríži. Po svojom vynálezcovi sa niekedy nazýva aj Hemingwayovo šampanské alebo len Hemingway. Samotný spisovateľ si ho vychutnával, keď trávil čas písaním. Vďaka emulgácii absintu má koktail mliečny vzhľad a bublinky.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia