Máš rád sladké limonády, likéry alebo iné drinky? Toto je zoznam tých, ktorým by si sa mal radšej vyhnúť.
Gastronomický server TasteAtlas vytvoril rebríček, ktorý ti poradí, akým nápojom sa radšej vyhnúť. Ak toto leto veľa cestuješ a rád ochutnávaš miestne špeciality, tieto radšej vynechaj.
8. Boukha
Túto tuniskú pálenku destilovanú z fíg prvýkrát vyrobil v roku 1820 Yaakov Bokobsa. On a jeho synovia ju potom zdokonalili a dodnes sa vyrába podľa pôvodnej receptúry. Môže sa piť samostatne alebo sa pridáva do rôznych nápojov.
7. Mate con leche
Argentínska špecialita sa tradične vyrába s vodou, ale existuje aj verzia s mliekom. Je to nápoj vyrobený z listov rastliny yerba mate a mlieka. Nápoj sa sladí medom alebo cukrom.
6. Death in the Afternoon
Tento nápoj vymyslel Ernest Hemingway a vznikol v 30. rokoch 20. storočia v Paríži. Po svojom vynálezcovi sa niekedy nazýva aj Hemingwayovo šampanské alebo len Hemingway. Samotný spisovateľ si ho vychutnával, keď trávil čas písaním. Vďaka emulgácii absintu má koktail mliečny vzhľad a bublinky.