Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Čítaš článok:
Rebríček najhorších nápojov na svete. Akú hrôzu vám namiešajú v Rusku?
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

5. Kopstootje

Tento holandský nápoj sprevádza špeciálny rituál. Barman najprv naleje gin do malého pohára v tvare tulipánu. Zákazníci si potom dajú ruky za chrbát, predklonia sa a popíjajú ho. Zvyšok drinku sa potom vypije normálne a zapije pivom.

4. Carrulim

Carrulim je tradičný nápoj najväčšej domorodej skupiny v Paraguaji. Vyrába sa z pálenky z cukrovej trstiny, ruty, medu a citróna. Tento nápoj sa podáva v prvý augustový deň. Miestni obyvatelia veria, že august prináša smolu a nešťastie. Carrulim sa snaží odohnať všetko zlé a chrániť fyzické zdravie.

3. Korn

Tento typický nemecký destilát sa tradične destiluje z kvasenej kaše vyrobenej z pšenice, raže, pohánky, jačmeňa alebo ovsa. Nápoj sa nesladí ani neochucuje a musí mať presne 32 percent alkoholu. Ak má viac ako 37,2 % alkoholu, nazýva sa Kornbrand.

pivo
Zdroj: PxHere/ CC0 Public Domain
Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok končí na ďalšej strane
Strana 2 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia