Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júla 2024 o 11:46
Čas čítania 0:46
TASR

V minulosti erotický salón, dnes moderné bratislavské bistro. Ferdinand cez víkend otvára dvere prvým zákazníkom

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Bistro Ferdinand v Sade Janka Kráľa otvárajú už tento piatok.

Bistro Ferdinand, ktoré bude fungovať v zrekonštruovaných priestoroch bývalého erotického salóna v Sade Janka Kráľa v bratislavskej Petržalke, otvára svoje brány v piatok. Viac o novom bistre si môžeš prečítať aj v našom článku

„Potvrdzujeme, že bistro Ferdinand v Sade Janka Kráľa sa otvára tento piatok o 9.00 h,“ spresnil hovorca Bratislavy Peter Bubla s tým, že bistro bude počas týždňa fungovať od 10.00 do 22.00 h, cez víkendy a sviatky od 9.00 h.

Bistro Ferdinand má oživiť Sad Janka Kráľa od rána do večera, čo znamená, že prevádzka sa má prispôsobovať dennému a večernému režimu. V pláne je podávanie raňajok i obedov s mäsovou, vegetariánskou i vegánskou ponukou. Súčasťou bistra má byť aj kaviarenská ponuka nápojov a koláčov. Vo večerných hodinách by sa mal koncept prevádzky zmeniť z bistra na reštauráciu.

Prečo práve Ferdinand?

Pomenovanie prevádzky Ferdinand má viacero dôvodov. Okrem toho, že je ako názov gastroprevádzky originálny či zapamätateľný, je zároveň úzko spojený s Bratislavou a Katedrálou sv. Martina, na ktorú sa návštevníci Sadu Janka Kráľa pozerajú a ktorá bola miestom korunovácií uhorských panovníkov. Najfrekventovanejšie meno korunovácií v Bratislave bolo práve Ferdinand. Zároveň však má byť názov aj poctou autorovi budovy, architektovi Ferdinandovi Končekovi.

Grau Architects
Zdroj: Grau Architects
Domov
Zdieľať
Diskusia