Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2014, 18:37
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Legendy slovenského internetu #3: Deväť, Omietkový démon, Róm volá na políciu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Sme tu s tretím pokračovaním seriálu, v ktorom spomíname na tie najväčšie legendy slovenského internetu. Tento špeciál bude venovaný naším rómskym spoluobčanom, teda ich zástupcom.

Dnes sme tu s tretím pokračovaním seriálu, v ktorom spomíname na tie najväčšie legendy slovenského internetu. Dnešnými aktérmi však nebudú jedinci holdujúci alkoholu, ako tomu bolo v predošlých dieloch. Tento špeciál bude venovaný naším rómskym spoluobčanom, teda ich zástupcom. Hneď na úvod by som rád objasnil, že v žiadnom prípade sa nikomu nevysmievame, no vďaka vaším komentárom a prístupnému materiálu sme sa rozhodli spojiť týchto ľudí do jednej časti.

1. Ďeväť

Dávid je medzi svojimi pravdepodobne najznámejším matematikom a lexikológom. Osobne je pre mňa fascinujúce, že keď príde reč na peniaze, jeho schopnosť násobiť sa výrazne zlepšuje. Taktiež nemá problém s čítaním, no bohužiaľ mu občas nejaké to písmenko ujde. Ak si ani ty doteraz nevedel, prečo ľudia občas používajú univerzálnu odpoveď "deväť", teraz už vieš.

2. Omietkový démon

Ľudia až z Košíc sa boli pozrieť na démona z Vyšnej Kamenice, ktorý sa zjavoval hluchému Rómovi pravidelne každý deň o 10:00 a 18:00. Bol charakteristický tým, že dokázal meniť podoby, hýbať ušami a samozrejme, aj písať. Potom však skrytá kamera umiestnená v zázračnej izbe odhalila pravdu a démon záhadne navždy zmizol.

3. Róm volá políciu sám na seba

Poznáte to, výčitky svedomia po spáchaní niečoho zlého vás väčšinou privedú až k tomu, aby ste sa priznali. Tento pán však dostal skvelý nápad, ako z priznania vyťažiť čo najviac. Po tom, ako sa vlámal do rodinného domu, bez váhania zavolal na políciu a všetko im povedal. Rudolfova reakcia na otázku, či chce isť po spáchaní krádeže do väzenia, bola jednoznačná: "Keď bude možnosť, pôjdem."

Dovidenia pri ďalšom pokračovaní.

Domov
Zdieľať
Diskusia