Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
23. apríla 2024, 18:35
Čas čítania 0:56
Radoslava Juračková

Ak pri jedle odložíš telefón, dostaneš fľašu vína. Talianska reštaurácia chce, aby si hostia viac užívali spoločné chvíle

GASTRO MOBILY TALIANSKO VÍNO ZÁVISLOSTI
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Jedinečný koncept vymyslela reštaurácia vo Verone. Cieľom je, aby sa ľudia pri stole spolu viac rozprávali a nepozerali stále do telefónu.

V reštaurácii zaviedli pre zákazníkov špeciálny benefit. Ak počas návštevy prevádzky odložia mobilné telefóny a budú sa venovať jeden druhému, dostanú fľašu vína na účet podniku. Motiváciou je podľa majiteľa reštaurácie to, aby si hostia viac užívali spoločný čas a rozprávali sa miesto ťukania do telefónu, informuje The Guardian.

„Chceli sme otvoriť reštauráciu, ktorá sa bude od iných líšiť. Zákazníci si môžu vybrať, či odložia mobily a užijú si spolu príjemné chvíle. Technológie začínajú byť problémom. Naozaj nepotrebujete každých päť sekúnd pozerať do telefónu. No pre mnohých je to už ako droga. Tým teraz ponúkame možnosť zariadenie odložiť a ešte si aj pochutiť na výbornom víne,“ uviedol Angello Lella, majiteľ podniku.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Al Condominio Ristorante (@al_condominio)

Telefón musíš odovzdať pri vchode

Reštaurácia novým konceptom absolútne žije a už pri vchode sa musíš rozhodnúť, či sa telefónu vzdáš alebo nie. Ak sa rozhodneš, že si užiješ dobré jedlo „offline“, dajú tvoj telefón do uzamykateľného boxu. Kľúčikom sa preukážeš u čašníka, ktorý ti potom prinesie sľúbenú fľašu vína.

Odporúčané
Telekom predstavil horúcu novinku. Vďaka nej môžeš mať lacnejší paušál, zľavy na letenky či získať lístky na festivaly Telekom predstavil horúcu novinku. Vďaka nej môžeš mať lacnejší paušál, zľavy na letenky či získať lístky na festivaly 29. apríla 2024, 15:30

Ak ti u nich bude chutiť, môžeš v spomínanom boxe pri odchode zanechať recenziu. Aby hostí motivovali k zanechaniu spätnej väzby, pravidelne vyberajú tie najkreatívnejšie a najkvetnatejšie recenzie. Vybraných hostí obdarujú pri ďalšej návšteve jedlom, ktoré bude úplne zadarmo.

Prevádzku otvorili minulý mesiac a reakcie sú zatiaľ veľmi pozitívne. „Deväťdesiat percent hostí sa rozhodlo, že telefón vymenia za víno,“ zhodnotil majiteľ v rozhovore pre Guardian.

Domov
Zdieľať
Diskusia