Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
18. apríla 2024, 17:30
Čas čítania 1:01
Barbora Adamkovičová

Chudobné dievčatko sa rozhodlo zarobiť peniaze na pomník svojej mamy. Reakcia okolia vháňa slzy do očí

ZAUJÍMAVOSTI DETI POSITIVE VIBES SMRŤ
Uložiť Uložené

Keď babka s maloletou vnučkou navštívili hrob zosnulej Karli, aby jej doniesli čerstvé kvetiny, Emouree sa niečo nepozdávalo. Na rozdiel od ostatných hrobov mal ten jej matky len obyčajnú ceduľku.

Po tom, čo 7-ročnej Emouree Johnson z amerického štátu Alabama náhle zomrela matka, sa dievčatko rozhodlo rozbehnúť biznis s limonádou. Rodina si totiž nemohla dovoliť náhrobný kameň a to malú Emouree trápilo, informuje The Washington Post.

Karli Bordner, matka dievčaťa, odišla jeden deň z domu, no už nikdy sa nevrátila. O mesiac neskôr sa jej najbližší dozvedeli, že Karli našli mŕtvu. V tom čase bola Emouree v opatere svojej babičky. Keď babka s maloletou vnučkou navštívili hrob zosnulej Karli, aby jej doniesli čerstvé kvetiny, Emouree sa niečo nepozdávalo. Na rozdiel od ostatných hrobov mal ten jej matky len obyčajnú ceduľku. 

Peniaze pre matku chcela vyzbierať sama

Na otázku, prečo jej matka nemá náhrobný kameň, podobný okolitým hrobom, babka odpovedala, že by ich to vyšlo na 500 dolárov a to si finančne nemôžu dovoliť. Práve tým inšpirovala malú Emouree k tomu, aby v susedstve začala predávať limonádu. Jeden pohár čerstvej šťavy ponúkala za dolár, čo je v prepočte necelé euro. Rovnako požiadala príbuzných a rodinných známych, aby limonádový stánok zdieľali na svojich sociálnych sieťach.

Odporúčané
Príbeh rádioaktívneho muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť Príbeh rádioaktívneho muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť 28. marca 2024, 9:30

Jej stánok zožal úspech nielen v susedstve, ale aj v širokom okolí. Zákazníci dievčatku dokonca nechávali štedré prepitné. „Neviem, odkiaľ sa všetci tí ľudia vzali, ale bolo ich naozaj veľa. Zrazu tu boli všetci tí úradníci z radnice, policajti, hasiči, dokonca prišli ľudia až z Tennessee,“ priznala šokovaná babička.

Pomník nakoniec nemusia kupovať

Dievčatku sa podarilo vyzbierať neuveriteľných 15-tisíc dolárov, čo je približne 14-tisíc eur. Pomník však nakoniec kupovať nemusia. Miestna firma si totiž Emoureein stánok všimla a náhrobný kameň sa im rozhodla venovať zadarmo.

Domov
Zdieľať
Diskusia