Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. apríla 2024, 15:17
Čas čítania 0:56
Radka Klučárová

Pamätáš si legendárnu reláciu Elá Hop? Herci prezradili, čomu sa venujú dnes

KULTÚRA RTVS SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

„Myslíte si, že vás sa to netýka? Ráčte vstúpiť sem, do nášho kufríka! A šibnutím čarovného prútika splnia sa vám tie najkrajšie sny!“ Kto by si nepamätal túto legendárnu vetu? Relácia Elá Hop je nostalgickou spomienkou väčšiny detí 90. rokov.

Relácia Elá Hop z dielne verejnoprávnej RTVS je nezameniteľnou súčasťou detstva generácie dnešných mladých dospelých. Elá a Hop z čarovného kufríka spolu so slimákom Maximiliánom deti každú nedeľu zabávali takmer desať rokov. S obľúbenou reláciou sa fanúšikovia definitívne rozlúčili v roku 2009. Dôvodom konca boli finančné problémy, ktoré neumožňovali jej ďalšiu produkciu.

Bábkoherci Ľubomír Piktor a Katarína Aulitisová sú dlhoroční manželia a nerozlučiteľnú hereckú dvojicu tvoria už od vysokej školy. Azda najväčší úspech v očiach verejnosti zaznamenali práve s reláciou Elá Hop. Pre Vidadu TV teraz porozprávali o hereckých začiatkoch, zákulisí relácie, ale aj o tom, čomu sa venujú v súčasnosti. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Vidadu | Video Advertisment & You (@vidadu.space)

Po dvoch rokoch v Bratislavskom bábkovom divadle sa rozhodli odísť na voľnú nohu a založiť vlastné divadlo PIKI, ktoré fungovalo aj v časoch tej najväčšej slávy Elá Hop. Začiatok detského programu odštartoval námet relácie, ktorí do RTVS poslali, a v konkurze napokon aj zvíťazili.

Týždenne roztriedili tisíce listov

Obľúbenou súčasťou relácie detí bola listáreň. „Najväčšie gro práce bola listáreň, keď sme dostávali stovky, tisíce listov a balíkov. Všetko sme priniesli k nám domov, zaplavilo nám to obývačku a tam sme fakt poctivo sedeli a rozbaľovali každý list a balík,“ zaspomínala Katarína.

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

Aj dnes majú manželia vlastné divadlo a zároveň sú súčasťou umeleckého súboru Bratislavského bábkového divadla. Katarína je dokonca jeho umeleckou šéfkou a zároveň vyučuje na Katedre bábkarskej tvorby Vysokej školy múzických umení.

Domov
Zdieľať
Diskusia