U nás vedie baranček. Čo sa však pripravuje na Veľkú noc vo svete?
Baranček, ktorý je u nás asi najčastejší, môže byť z tvarohu, mramoru alebo piškót.
Každá krajina má na Veľkú noc iné tradície. Všetky však majú spoločné sladké dezerty. Časopis TimeOut prišiel s výberom desiatich najchutnejších veľkonočných dezertov na svete. My vám prinášame päť najlepších, ktoré stoja za to.
Ricottový koláč
Kúsok ľahkého ricottového koláča je na Sicílii základom Veľkej noci. Jeho náplň je, ako vo väčšine tvarohových koláčov, ochutená citrónovou kôrou. Niektorí doň pridávajú sušené ovocie.
Čokoládové vajíčka
Ide o celosvetovú záležitosť. Je ich možné bežne dostať v supermarketoch. Ak vám to však nestačí a chcete si ich trochu ozvláštniť, môžete ich ozdobiť tak, ako to robia majstri čokolády. Niektorí ich plnia krémom, ovocím alebo cukríkmi a vrch zdobia kakaovými zrniečkami.
Torrijas
Španielska dobrota podobná francúzskemu toastu. Plátky chleba sa namáčajú do mlieka so škoricou a s citrónovou kôrou. Potom sa obalia vo vajíčku a usmažia na panvici. Španieli ich podávajú karamelizované alebo pokvapkané medom.