Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Fortuna.
26. marca 2024, 15:00
Čas čítania 1:08
Sponzorovaný obsah

Kto vyhrá prezidentské voľby? Takto to vidia stávkové kancelárie

ZAUJÍMAVOSTI PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 VOĽBY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Aký výsledok volieb tipujú stávkové kancelárie?

Kto sa stane novou hlavou Slovenska? O tom rozhodneme už v sobotu 6. apríla v druhom kole prezidentských volieb. Predvolebná kampaň, ktorá pred prvým kolom na chvíľu utíchla, je opäť v plnom prúde, čo zaregistrovali aj volebné kancelárie. Napríklad vo Fortune si môžeš staviť na to, kto sa stane absolútnym víťazom, ale aj aká bude volebná účasť.

Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a vzniku závislosti. Zákaz hrania hazardných hier osobám mladším ako 18 rokov.

Kurzy sa spočiatku určujú najmä podľa verejne dostupných informácií – verejných vystúpení, diskusií či predvolebných prieskumov. Neskôr sa, samozrejme, kurzy menia podľa toho, ako ľudia tipujú. Čím vyšší je kurz, tým menej pravdepodobný je daný výsledok.

demokracia, volby
Zdroj: Unsplash/Arnaud Jaegers/na voľné použitie

Čo sa týka víťaza a budúceho prezidenta, kurzy Fortuny favorizujú Ivana Korčoka, na ktorého víťazstvo je momentálne stanovený kurz 1,80. Fortuna zároveň predpovedá, že súboj s Petrom Pellegrinim bude tesný, keďže kurz na jeho víťazstvo je 1,95. Karty však ešte môžu zamiešať aj neúspešní kandidáti z prvého kola, ktorí vyjadria podporu jednému z dvojice Korčok – Pellegrini. 

Ešte pred mesiacom bol najväčším favoritom na víťazstvo Peter Pellegrini s kurzom 1,70. Po ňom nasledoval Ivan Korčok, na ktorého bol vypísaný kurz 2,0. 

Staviť si môžeš aj na volebnú účasť v druhom kole prezidentských volieb či počet percent, ktoré kandidáti získajú. Volebná účasť v prvom kole bola 51,8 %, platný hlas svojmu favoritovi odovzdalo 2 254 206 voličov. Kurzy vo Fortune predpokladajú, že v druhom kole sa zúčastní viac než 54,01 % voličov. Na takúto účasť je vypísaný kurz 1,60.

Víťazom prvého kola sa so 42,31 % hlasov stal Ivan Korčok. Druhý postupujúci kandidát Peter Pellegrini získal 37,17 %. Celý priebeh prvého kola sme pre teba mapovali v tomto článku. Podľa kurzov stávkových kancelárií je zrejmé, že súboj v druhom kole bude tesný. 

Domov
Zdieľať
Diskusia