Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
24. februára 2024, 8:53
Čas čítania 0:45
Barbora Fábryová

FOTO: Prekvapená žena vo svojej záhrade našla čudné zviera. Odborníci posudzovali, či nejde o podvod

ZAHRANIČIE AUSTRÁLIA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Čudného tvora nevedela identifikovať.

Austrálčanka zo Sydney vo svojej záhrade našla zvláštne zviera. O netradičný objav sa podelila na sociálnej sieti. Mnohí si mysleli, že si žena vymýšľa a „tvora“ si vyrobila z ponožky, píše portál Yahoo News Australia. V skutočnosti však naozaj išlo o živočícha, presnejšie o bledohnedú jastrabiu moľu.

Entomológ Andrew Mitchell pre portál uviedol, že moľa z fotografie je v štádiu zakuklenia. „Najčastejšie sa vyskytuje na viniči vrátane viniča hroznorodého a je celkom bežná, najmä v tomto ročnom období – od konca leta do začiatku jesene. Tento druh sa vyskytuje na pomerne veľkom území od regiónu Kimberley (Západná Austrália) na východ pozdĺž pobrežného pásu až po Cape York (v Queenslande) a potom na juh po Sydney,“ povedal odborník.

Profesor prírodných vied Darrell Kemp dodal, že kruhy, ktoré pripomínajú oči, sú súčasťou maskovania. Túto moľu je veľmi vzácne spozorovať voľným okom. Predátorov sa snaží odradiť svojím zjavom, ktorý pripomína hada.

Domov
Zdieľať
Diskusia