Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
20. januára 2024, 11:15
Čas čítania 0:45
TASR

Alec Baldwin čelí po zastrelení kameramanky novému obvineniu. Objavili sa ďalšie dôkazy, takýto trest mu hrozí

OSOBNOSTI ALEC BALDWIN SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Znovu vznesené obvinenie voči Baldwinovi prišlo viac ako dva roky po smrti kameramanky.

Amerického herca Aleca Baldwina opätovne obvinili z neúmyselného zabitia v súvislosti so streľbou počas nakrúcania westernového filmu Rust v roku 2021. Miestna prokuratúra súdu údajne dodala nové dôkazy ohľadom incidentu. Baldwin totiž tvrdí, že počas manipulácie so zbraňou nikdy nestlačil spúšť, ale len natiahol kohútik pištole. Forenzní experti však vykonali rekonštrukciu zbrane (po tom, čo ju FBI rozložila) a uviedli, že k nehode mohlo dôjsť len v prípade, že bola stlačená spúšť.

Znovu vznesené obvinenie voči Baldwinovi prišlo viac ako dva roky po smrti kameramanky Halyny Hutchinsovej, ktorú herec pri natáčaní filmu smrteľne zranil výstrelom z pištole. Pôvodne ho zo zabitia kameramanky obvinili v januári minulého roka, neskôr však súd toto obvinenie formálne zrušil.

Hrozí mu 18 mesiacov za mrežami

Podľa nového obvinenia hercovi hrozí v prípade usvedčenia 18 mesiacov väzenia.
Baldwinovi pri natáčaní filmu podal nabitú zbraň asistent režiséra Dave Halls s tým, že jej použitie je bezpečné. Herec následne smrteľne postrelil Hutchinsovú a zranenia utrpel aj režisér Joel Souza.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Baldwin sa najskôr bránil, že spúšť pištole, ktorá mala byť rekvizitou, nestlačil. Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) však pri skúmaní incidentu dospel k záveru, že sa tak muselo stať.

Alec Baldwin
Zdroj: Andy Kropa/Invision/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia