Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
15. augusta 2022, 8:58
Čas čítania 0:55

Vyšetrovanie FBI potvrdilo, že Alec Baldwin stlačil spúšť. Revolver na natáčaní westernu nevystrelil sám od seba

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Tragédia je podľa FBI naďalej klasifikovaná ako nehoda.

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) dospel k záveru, že herec Alec Baldwin musel stlačiť spúšť strelnej zbrane, ktorá vlani pri nakrúcaní filmu Rust zabila kameramanku Halynu Hutchinsovú. Herec svoju argumentáciu doteraz staval na tvrdení, že spúšť nestlačil a zbraň vystrelila sama.

FBI potvrdila, že Alec Baldwin na Hutchinsovú vystrelil v októbri 2021 počas nakrúcania v americkom štáte Nové Mexiko. Dokončené vyšetrovanie súdnych znalcov z FBI dokázalo, že predmetná strelná zbraň nemohla vystreliť bez fyzického potiahnutia spúšte.

Závery FBI preskúmal aj Úrad vyšetrovateľa z odboru medicíny v štáte Nové Mexiko. Správa z pitvy klasifikovala smrť kameramanky ako nehodu a spôsobilo ju strelné poranenie hrude.


„Preskúmanie dostupných správ od orgánov činných v trestnom konaní neprinieslo žiadne presvedčivé dôkazy, že strelná zbraň bola na mieste filmovania úmyselne nabitá ostrými nábojmi. Na základe všetkých dostupných informácií vrátane neprítomnosti jasného úmyslu spôsobiť ujmu na zdraví alebo smrť sa dá spôsob smrti najlepšie klasifikovať ako nehoda.“


Alec Baldwin tvrdí, že historický revolver Colt kalibru 45, ktorý dostal pred nakrúcaním scény westernu na ranči v Novom Mexiku, nie je nabitý. V televíznom interview o nakrúcaní povedal, že necíti vinu za smrteľné postrelenie, no podotkol, že „urobí čokoľvek, aby sa odhalilo, čo sa stalo. (...) Za to, čo sa stalo, je niekto zodpovedný... Viem, že ja to nie som“.

Domov
Zdieľať
Diskusia