Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2021, 13:14
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš TASR

Nestlačil som spúšť, tvrdí herec Alec Baldwin

NEWS ALEC BALDWIN
Uložiť Uložené

Baldwin potvrdil, že spolupracuje s políciou, ale vraj netuší, ako sa do zbrane dostal ostrý náboj.

Americký herec Alec Baldwin tvrdí, že nestlačil spúšť na rekvizite pištole, ktorú držal počas nakrúcania filmu v americkom štáte Nové Mexiko v ruke, keď zbraň vystrelila. Povedal to v rozhovore pre televíznu stanicu ABC.

O život vtedy prišla kameramanka Halyna Hatchinsová. „Nestlačil som spúšť,“ povedal Baldwin. „Nikdy by som na nikoho nenamieril a nestlačil spúšť. Nikdy,“ zdôraznil.


Ide o Baldwinov prvý väčší rozhovor od incidentu z 21. októbra, ku ktorému došlo pri nakrúcaní westernu Rust. Odvysielaný bude vo štvrtok večer.


Podľa úradov bolo Baldwinovi povedané, že so zbraňou možno bezpečne manipulovať. Pokračuje sa však vo vyšetrovaní, ako sa do zbrane mohli dostať ostré náboje.

Stanica ABC v stredu zverejnila videonahrávku, na ktorej Baldwin v slzách opisuje kameramanku Hutchinsovú, ktorá pri nakrúcaní prišla o život. Zranenia utrpel aj režisér Joel Souza.


Na otázku, ako sa do rekvizity zbrane mohli dostať ostré náboje, herec odpovedal: „Nemám tušenia. Niekto dal do zbrane ostrý náboj, náboj, ktorý na mieste (nakrúcania) vôbec nemal byť.“


Baldwin spolupracuje s vyšetrovateľmi, ktorí sa zamerali na špecialistu zodpovedného za zbraň a na asistenta režiséra, ktorý ju pred nakrúcaním osudnej scény hercovi odovzdal. V súvislosti s vyšetrovaním podľa prokurátorky Mary Carmackovej-Altwiesovej nie je vylúčené ani trestné stíhanie Baldwina.


Stanica ABC uviedla, že v budúcotýždňovom dvojhodinovom špeciáli „20/20“ sa bude podrobnejšie zaoberať vyšetrovaním streľby.

Domov
Zdieľať
Diskusia