Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Neonworld.
20. októbra 2023, 16:00
Čas čítania 2:06

Slováci vyrábajú známe neónové nápisy, má ich aj Refresher. Takto ich vyrobia na mieru aj tebe

Slováci vyrábajú známe neónové nápisy, má ich aj Refresher. Takto ich vyrobia na mieru aj tebe
Zdroj: Neonworld
ZAUJÍMAVOSTI DIZAJN INTERIÉROVÝ DIZAJN
Uložiť Uložené

Hľadáš netradičnú dekoráciu, ktorá rozžiari každý priestor?

Chceš oživiť svoj byt, kanceláriu či iný všedný priestor? Atmosféru a celkový dojem z miestnosti môžeš zmeniť jedným rafinovaným dizajnovým prvkom, akým je napríklad aj neónový nápis. Slovenská spoločnosť Neonworld dokáže premeniť akúkoľvek predstavu na skutočnosť, ktorá ti vyrazí dych. 

O tom svedčí aj fakt, že ich práca už zdobí nielen štýlové mestské podniky či kancelárie, ale aj miesta, na ktorých dizajnové prvky len tak nevidíš. „Najnezvyčajnejší projekt, ktorý sme robili, bol svetelný kríž s nápisom kaplnka, ktorý je umiestnený priamo v nemocničnej kaplnke,“ prezradil Ladislav Rinkovský z Neonworldu. 

Spoločnosť počas svojej existencie zrealizovala stovky rôznych nápadov. Jej neónové nápisy žiarili v televíznych reláciách, v nahrávacích štúdiách, na svadbách či oslavách. Nechýbali ani na hudobných festivaloch. Neónový nápis je vhodný do interiéru aj exteriéru, takže ho môžeš využiť v podstate kdekoľvek. Kvalitné vyhotovenie od Neonworldu je odolné aj voči nepriaznivým poveternostným vplyvom.

zisti viac
Ak ťa čaká rozlúčka so slobodou alebo organizuješ párty s kamošmi, môžeš si dať vytvoriť originálny darček – neónový nápis podľa vlastného návrhu.

Neonworld sa nebráni ani technicky a dizajnovo náročným projektom. „Náš technicky najnáročnejší projekt bol projekt v Žiline, kde sme sa museli popasovať s obojstranným exteriérovým neónom, ktorý bol na matnom čiernom podklade. Navyše neón pulzoval do naprogramovanej animácie, presne na vyžiadanie zákazníka,“ opísal Milan Rinkovský.

Od dizajnu po montáž

Neónové nápisy ocenia hlavne majitelia rôznych prevádzok alebo podnikov. Svoje logo môžeš zmeniť na žiarivý nápis, ktorý upúta pozornosť. Neonworld potrebuje len grafiku tvojho loga a do dvoch týždňov máš novú svetelnú reklamu.

Hotový nápis sa dá prispôsobiť aj podľa nálady – môžeš meniť farby alebo upravovať intenzitu svetla. Neonworld ti môže do produktu naprogramovať aj rôzne pulzovanie či iné svetelné efekty. 

Ak chceš niečo originálne, no zatiaľ nemáš konkrétnu predstavu, grafické oddelenie ti pomôže dotiahnuť tvoju myšlienku do konkrétnej podoby. „V našom neónovom tíme máme veľmi šikovných kolegov, ktorí vytvárajú skvelé dizajny často aj na presnú požiadavku zákazníka. Ak zákazník nemá v hlave presný dizajn, nevadí, radi mu ho pripravíme,“ doplnil Milan.

neónové nápisyneónové nápisyneónové nápisyneónové nápisy
Zobraziť galériu
(6)
Menej výraznou alternatívou k neónovému nápisu je nesvetelná reklama. Jej výhodu je, že nepotrebuje žiadnu elektrickú energiu, takže je jej realizácia ešte jednoduchšia. Vďaka tomu ju môžeš využiť aj vo väčších projektoch.

Neonworld x Refresher

Vedeli sme, že chceme v našom novom office žiarivé písmená, svietiace logo a niekoľko farebných dekorácií. Neonworld zas vedel, ako na to. Naše nároky rozhodne neboli nízke, no s výsledkom sme boli nadmieru spokojní.

„Na spoluprácu s Refresherom sme veľmi hrdí. Nebolo to jednoduché. Museli sme zvládnuť vyrobiť rôzne technicky a materiálovo náročné svetelné nápisy a dizajny presne podľa požiadaviek architektov. Pri tomto projekte sme kompletne zabezpečili aj montáž s napojením, pri ktorej nie je vidieť ani jeden káblik,“ opisuje realizáciu projektu Ladislav.

refresher logo, neónové nápisyrefresher logo, neónové nápisyrefresher logo, neónové nápisyrefresher logo, neónové nápisy
Zobraziť galériu
(6)

Šetrná technológia a odolné vyhotovenie

Veľkou výhodou neónových nápisov či svetelnej reklamy nie je len originálny dizajn, ale aj rýchla montáž a kvalitné vyhotovenie.

Tvoje rozhodovanie ti možno uľahčí fakt, že tieto „neónky“ majú minimálny energetický odber a svietivosť až 50 000 hodín. „Svetelná neónová reklama sa napája cez transformátor, ktorý je súčasťou balenia. Tento efektívny systém vďaka využitiu LED svetelného zdroja minimalizuje elektrický odber,“ dodal Milan Rinkovský.

Preskúmaj široké portfólio Neonworldu a vytvor si svoju custom dizajnovku. 

chcem neónový nápis
Domov
Zdieľať
Diskusia