Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Xiaomi.
12. októbra 2023, 17:00
Čas čítania 3:06
Sponzorovaný obsah

50 Mpx fotoaparát, videá v 8K kvalite a rýchle nabitie. Novinka od Xiaomi má funkcie, na aké sme dlho čakali

50 Mpx fotoaparát, videá v 8K kvalite a rýchle nabitie. Novinka od Xiaomi má funkcie, na aké sme dlho čakali
Zdroj: Xiaomi
TECH SMARTFÓNY TECHNOLOGICKÉ NOVINKY XIAOMI
Uložiť Uložené

Túžiš po kvalitných fotkách a videách zachytených iba mobilom? Spoločnosť Xiaomi predstavila nový rad smartfónov, ktorý ti splní tvoje želanie.

Poznáme to azda všetci. Príliš vysoký kontrast alebo naopak, mdlé farby dokážu pokaziť každú fotku. Koľkokrát už sa ti stalo, že fotka sa až príliš líšila od skutočnosti, ktorú si chcel zachytiť? Snímky urobené mobilom nie vždy naplnia naše očakávania. Ale to sa môže zmeniť.

Značka Xiaomi prichádza s novou sériou Xiaomi 13T, vďaka ktorej môžu byť tvoje fotky a videá na profesionálnej úrovni. Smartfóny ti zaručia, že používanie zariadení bude hotovým zážitkom. A ponúkajú toho omnoho viac. Čítaj ďalej.

Foť ako „profík“

K perfektným záberom máš k dispozícii trojitú zostavu fotoaparátov s objektívmi Summicron vrátane 50 Mpx širokouhlého fotoaparátu s ohniskovou vzdialenosťou 24 mm. Asférický 7P objektív je navrhnutý na zachytenie väčšieho množstva svetla pre fotky s vysokým dynamickým rozlíšením.

Nemusíš mať zrkadlovku, aby si urobil profi fotky.
Nemusíš mať zrkadlovku, aby si urobil profi fotky. Zdroj: Xiaomi

Séria Xiaomi 13T prináša dva originálne fotografické štýly Leica – Leica Authentic Look a Leica Vibrant. Vďaka nim budeš mať na výber možnosti zobrazenia s prirodzenou reprodukciou farieb, silným kontrastom a definíciou tieňov. V telefónoch nájdeš aj šesť filtrov Leica, vrátane najnovších Leica Sepia a Leica Blue, adaptovaných z LeicaM-Typ240 Film Mode.

Nová Xiaomi „vychytávka“ ponúka funkciu „Vlastné fotografické štýly“ v rámci režimu Pro. Tieto štýly ti umožnia nastaviť tonalitu či textúru v prednastavenom režime pre jednoduchšie fotografovanie. Potrebuješ zachytiť rýchlu akciu, ale nechceš mať rozmazané fotky? Technológia Xiaomi ProFocus pre Xiaomi 13T ti zaručí strhujúce fotografie s úžasnými detailmi.

Natáčaj videá v kvalite 8K

Pokiaľ chceš posunúť svoje videá na lepšiu úroveň, umožnia ti to práve fotoaparáty Xiaomi 13T Pro. S 10-bitovým záznamom videa LOG 4:2:0 H.265 budeš mať doteraz nevídanú kontrolu nad farbami a detailmi. Kúzelný nádych „profi“ videí ti vykreslí tabuľka Rec.709 LUT.

Ak budeš majiteľom Xiaomi 13T Pro, môžeš natáčať videá v rozlíšení 8K. Zadné kamery Xiaomi 13T umožňujú nahrávanie videí v rozlíšení 4K pri všetkých vzdialenostiach. Spomenutý 50 Mpx širokouhlý fotoaparát podporuje OIS aj EIS, čiže stabilitu videozáznamov máš zaručenú.

Vdýchni videám jedinečný svojský štýl.
Vdýchni videám jedinečný svojský štýl. Zdroj: Xiaomi

Videá máš nahraté, už ich treba len upraviť? K tomu ti pomôže funkcia režimu Pro, Editor videí v aplikácii Xiaomi Gallery, ktorý je ideálny aj na vytváranie krátkych videí pre sociálne siete alebo vlogy.

Ponor sa do audiovizuálneho zážitku

Či už si chceš pozrieť svoje nahraté záznamy, filmy, alebo nejaké tie krátke „videjká“, obe zariadenia Xiaomi 13T Pro a Xiaomi 13T prinášajú novú úroveň ostrosti a živých farieb. Zážitok zo sledovania ti prinesie 6,67" displej CrystalRes so 144 Hz a s rozlíšením 1,5K (2712 x 1220) a zabudované reproduktory s Dolby Atmos®.

Séria Xiaomi 13T ponúka 100 % pokrytie DCI-P33 s podporou 68 miliárd farieb, čo poskytuje celkovú kompatibilitu s HDR10+.
Séria Xiaomi 13T ponúka 100 % pokrytie DCI-P33 s podporou 68 miliárd farieb, čo poskytuje celkovú kompatibilitu s HDR10+. Zdroj: Xiaomi

Séria Xiaomi 13T využíva displej s vysokým jasom 1 200 nitov, s maximálnou úrovňou 2 600 nitov. Čo je, mimochodom, strop na trhu, ktorý nemá ani konkurencia. Okrem toho ponúka 100 % pokrytie DCI-P33 s podporou 68 miliárd farieb, čo poskytuje celkovú kompatibilitu s HDR10+. Vďaka tomu máš zvýšený kontrast medzi tmavými a svetlými časťami obrazu a tak sa zachováva skutočná štruktúra detailov. A, samozrejme, aj väčšie vyváženie sýtosti farieb.

Toto všetko ti umožní vytvárať úžasný profesionálny vizuálny obsah od selfie a portrétov až po pútavé videá a vlogy. Používatelia týchto dvoch telefónov majú nárok na 100 GB cloudové úložisko Google One na 6 mesiacov na skúšku a 3 mesiace služby Youtube Premium.

Hviezdny výkon a výdrž

S takýmito nadupanými funkciami musia telefóny niečo vydržať. Xiaomi 13T Pro je poháňaný čipovou súpravou s 8-jadrovým procesorom a rýchlosťou 3,35 GH. Táto súprava je podľa NanoReview jedna z troch najlepších mobilných čipov na svete

Hráčov zase poteší grafický procesor procesor Arm Immortalis-G715 pre tie najlepšie „gameplaye“. Prehriatia sa vôbec nemusíš báť, vďaka vynovenej a extra veľkej vyparovacej komore.

Nadupané vnútro ti zabezpečí maximálny zážitok, či už hráš hry, sleduješ videá alebo intenzívne fotíš.
Nadupané vnútro ti zabezpečí maximálny zážitok, či už hráš hry, sleduješ videá alebo intenzívne fotíš. Zdroj: Xiaomi

Xiaomi 13T Pro aj Xiaomi 13T disponujú rozsiahlymi vylepšeniami energetickej účinnosti a dlhou výdržou batérie, vďaka čomu si vychutnáš rýchlejší a efektívnejší zážitok zo smartfónu.

Xiaomi 13T Pro podporuje technológiu Xiaomi 120W HyperCharge, ktorá umožňuje 100 % nabitie len za 19 minút. Obe zariadenia majú možnosť rýchleho nabíjania, pričom Xiaomi 13T Pro dosiahne 36 % a Xiaomi 13T 21 % nabitie len za 5 minút.

Odolné prevedenie v luxusnej koži

Všetky funkcie sú ukryté v kompaktom štýlovom smartfóne Xiaomi 13T a 13T Pro v troch farebných prevedeniach: Alpine Blue, Meadow Green a Black. Zadný panel modelu Alpine Blue je pokrytý prémiovou vegánskou kožou Xiaomi BioComfort s mäkkou a jemnou textúrou.

A pokiaľ nie si fanúšik „koženého“ prevedenia, tak modely Meadow Green a Black majú lesklý sklenený zadný panel.

Ktorú farebnú variantu si vyberieš?
Ktorú farebnú variantu si vyberieš? Zdroj: Xiaomi
Xiaomi 13T vo všetkých farbách a vo verzii s 8/256 GB kúpiš za cenu 599 EUR. Jeho vyššiu verziu Xiaomi 13T Pro a už vo verzii s 12/512 GB zoženieš za 899 EUR. Pokiaľ si kúpiš Xiaomi 13T Pro alebo Xiaomi 13T u niektorého z oficiálnych partnerov v období od 9. októbra do 5. novembra 2023, vieš získať nazad 160 alebo 120 EUR. Potom sa len zaregistruj na tomto webe a čakaj na svoj „cashback“.
 
Pozri si sériu Xiaomi 13T
Domov
Zdieľať
Diskusia