Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Jägermeister.
21. júla 2023, 17:39
Čas čítania 1:17

Talentovaní Slováci ukázali, čo v nich je. Toto sú mená víťazov súťaže JägermeisterART by Refresher

Talentovaní Slováci ukázali, čo v nich je. Toto sú mená víťazov súťaže JägermeisterART by Refresher
Zdroj: Zuzana Jančová, Lucia Popróčiová, Daniel Timko
ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKÍ UMELCI SÚŤAŽ UMENIE VIZUÁLNE UMENIE VÝTVARNÉ UMENIE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Tieto diela budú zdobiť bratislavskú električku.

V uplynulých týždňoch sme hľadali výnimočné umelecké diela. Do výzvy #JägermeisterART by Refresher sa mohol zapojiť ktokoľvek, kto fotí, maľuje, kreslí, vytvára grafiky či iné vizuálne umenie. „Meistrovské dielo nepotrebuje AI, ale talent a emóciu“ – tak znela hlavná myšlienka výzvy, ktorá chcela okrem iného poukázať na dôležitosť skutočných, živých umelcov a fakt, že ich nikdy nemôže nahradiť umelá inteligencia.

Téma bola -18*C ICE COLD. Jägermeister totiž chutí najlepšie ľadovo namrazený, keď teplota klesne na -18*C. Do súťaže sa prihlásilo kopec talentovaných Slovákov, ktorí predviedli svoje umenie. Z niektorých diel nám doslova naskočili zimomriavky. Všetky prihlásené diela, ktoré splnili podmienky, boli uverejnené na webe súťaže, kde si mohol hlasovať za svojho favorita. Hlasovanie bolo tesné, po overení a spočítaní hlasov sme spoznali top tri diela.

1. Zuzana Jančová (Láska v pohári: magické spojenie lásky s Jägermeisterom)

Najviac hlasov získala digitálna ilustrácia Zuzky Jančovej, ktorá vychádzala z predstavy, že alkohol spája ľudí a dokonca pomáha v nájdení lásky. „Žena má biele mrazivé vlasy, čo symbolizuje chlad a intenzitu. Drží pohár, v ktorom je Jäger, a zároveň má ľavú ruku opretú o hruď muža. Z pohára vychádza ľadový efekt. Ilustrácia má aj hlbší význam. Pohár, ktorý žena drží, predstavuje Jägermeister. Ten je známy svojou schopnosťou vytvárať spoločnú atmosféru a približovať ľudí k sebe. Ľadový efekt okolo pohára zdôrazňuje jeho osviežujúci a chladivý charakter. Výsledkom je spojenie mrazivého Jägra, horúcej začínajúcej vášne a lásky,“ vysvetlila Zuzka, podľa ktorej má ilustrácia vyjadriť kombináciu estetickej príťažlivosti, chladu a potešenia zo spoločnosti.

zuzana jančová, umenie, obraz, ilustrácia
Zdroj: Zuzana Jančová

2. Lucia Popróčiová (Pôžitok)

Dielo, ktoré získalo druhý najvyšší počet hlasov, nesie názov Pôžitok. Technikou digital painting ho vytvorila talentovaná umelkyňa Lucia Popróčiová. „Vychutnaj si tento jedinečný moment tu a teraz,“ znie opis priamo od Lucie.

Lucia Popróčiová, Pôžitok, obraz, umenie
Zdroj: Lucia Popróčiová

3. Daniel Timko (bez názvu)

Trojicu najlepších diel uzatvára ručne maľovaný obraz originálneho výtvarníka Daniela Timka. Abstraktné dielo bolo vytvorené technikou akrylu na plátne.

daniel timko, jagermeister art, umenie
Zdroj: Daniel Timko

Víťazné diela budeš môcť už čoskoro obdivovať aj v bratislavských uliciach na električke. Ktoré ťa zaujalo najviac?

Domov
Zdieľať
Diskusia