Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti Orange.
12. júla 2023, 16:30
Čas čítania 2:11
Sponzorovaný obsah

5 šikovných tipov, ktoré ti pomôžu prežiť zmysluplné leto

5 šikovných tipov, ktoré ti pomôžu prežiť zmysluplné leto
Zdroj: Orange
ZAUJÍMAVOSTI ORANGE TIPY A TRIKY
Uložiť Uložené

Ako prežiješ nasledujúce týždne?

Leto prináša nekonečné možnosti na zábavu a zážitky a ty ho iste nechceš presedieť doma. Konečne si môžeš dať pauzu od školských a pracovných povinností. Využi týchto pár týždňov na maximum a nenechaj si prázdniny pretiecť pomedzi prsty. Poradíme ti, na čo sa sústrediť. Drž sa týchto rád a v septembri sa ti poďakuje tvoje telo, myseľ aj kamoši.

1. Nadchni sa pre niečo nové

V prvom rade mysli na svoj osobný rozvoj. Využi voľný čas na čítanie nových kníh, počúvanie zaujímavých podcastov, sledovanie dokumentov, prípadne zváž účasť na letnom workshope. Prázdniny sú ideálnou príležitosťou na to, aby si v sebe objavil aj celkom nové vášne. Nezáleží na tom, či je to šport, tvorba alebo cestovanie – skús niečo nové a najmä to rob s nadšením. Nechaj sa inšpirovať kamošmi a ich záľubami, prihlás sa na tanečnú alebo sa pridaj k dobrovoľníkom. Nechce sa ti? Nezabudni, že na hranici zóny komfortu sa dejú zázraky a prichádzajú úplne nové perspektívy.

maľovanie, žena
Zdroj: Unsplash / Tetiana SHYSHKINA

2. Zostaň v spojení s ľuďmi, ktorých máš rád

Počas roka si príliš nenavyberáš, ale v lete si môžeš povedať, s kým chceš a nechceš byť. Netráv čas s niekým, koho prítomnosť ti nerobí radosť, venuj sa ľuďom, na ktorých ti záleží. Zorganizuj grilovačku, piknik, roadtrip s kamošmi alebo malý športový turnaj. Psychológovia hovoria, že mať dobré vzťahy, pracovať na nich a byť súčasťou komunity je jednou z najdôležitejších vecí na ceste k šťastnému životu. 

Dôležité je, aby si úplne nezmizol z radaru tých, ktorým na tebe záleží, aj keď sú práve niekde veľmi ďaleko. Hlavne nešetri dátami – pošli im najlepšiu fotku z párty alebo sa s nimi spoj cez video a daj im vedieť, že na nich myslíš. Stačí na to mať toho správneho operátora. Orange teraz pridal kopec voľných dát do nových Paušálov Plus. A za tvoju vernosť ti bude každý rok pridávať ďalšie! Doslova stvorený pre študentov a mladých ľudí je Yoxo paušál – za mesačný poplatok 18 eur môžeš okrem neobmedzených hovorov a správ získať až 30 GB predplatených dát a za každý rok využívania ďalšie 3 GB dát ako odmenu za vernosť.

prehľad paušálov

3. Tráv čo najviac času vonku a spoznaj nové miesta

Milióny rokov sme žili v prírode a naše telo aj myseľ sa v nej stále cítia najlepšie. Nemusíš sa vybrať do dažďového pralesa, slávneho národného parku ani cestovať príliš ďaleko – kus krásnej prírody máš pravdepodobne za chrbtom, len si sa nikdy poriadne neobzrel.

les, stromy
Zdroj: Unsplash/Jake Melara

4. Cvič a staraj sa o svoje telo

Neprestaň sa hýbať. Nie, nemusíš tráviť hodiny v posilke. Vyhraď si denne aspoň 30 minút na aktívny pohyb. Aj tri krátke série drepov každý deň si všimneš na svojej kondičke i nálade. Slnečný deň je ideálny na beh alebo cyklistiku. Kedy si sa bol naposledy pozrieť, ako vyzerá miestne kúpalisko? Pravidelná fyzická aktivita sa pozitívne prejaví aj na tvojom duševnom zdraví, kvalite spánku a zníži riziko mnohých chorôb. 

5. Oddychuj a spi

Nezabudni udržiavať rovnováhu medzi aktivitou a odpočinkom. Dopraj si čas na relaxáciu, meditáciu a kvalitný spánok. Priemerný odporúčaný čas spánku je 7 – 8 hodín. Áno, prespať by si mal asi tretinu svojho života! Zdá sa to byť veľa, ale v každom prípade len ak to dodržíš, dokážeš si tie zvyšné dve tretiny užiť naozaj naplno.

Pracuj na sebe, objavuj, hýb sa, nezabudni na kamošov a preži to najlepšie leto svojho života!

Advertisement
Domov
Zdieľať
Diskusia