Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Slovak Lines.
7. júna 2023, 13:00
Čas čítania 2:46
Sponzorovaný obsah

Netušíš, ako sa dopravíš na obľúbené letné festivaly? Nasadni do autobusov, ktoré ťa dovezú priamo k bráne

Netušíš, ako sa dopravíš na obľúbené letné festivaly? Nasadni do autobusov, ktoré ťa dovezú priamo k bráne
Zdroj: Unsplash/Krists Luhaers, Slovak Lines
ZAUJÍMAVOSTI FESTIVAL GRAPE FESTIVAL POHODA FESTIVALY SZIGET
Uložiť Uložené

Auto nevlastníš, poprípade parkovacie miesta sa rýchlo vypredali? Využi možnosť, ktorá je efektívna, pohodlná a ekologická.

Lístky na letné festivaly ti už dávno ležia na poličke a rozmýšľaš, ako sa na svoju obľúbenú akciu dostaneš? Nemáš auto, prípadne sa ti nechce šliapať kilometre zo vzdialených parkovacích státí do areálu a späť? Jeden z najvýznamnejších poskytovateľov verejnej autobusovej dopravy na Slovensku opäť priniesol jednoduché riešenie, ktoré poteší nejedného „fesťákového“ turistu.

Po úspešnej skúsenosti s autobusovou dopravou na festival Pohoda sa Slovak Lines rozhodli rozšíriť ponuku. Tento rok sa dostaneš okrem najväčšieho slovenského festivalu aj na Grape festival, český festival Colours of Ostrava, do Maďarska na Sziget festival a na Balaton Sound. Kúp si lístok pár klikmi cez web alebo aplikáciu Slovak Lines a uži si pohodlnú cestu autobusom, ktorý ti aj odvezie batožinu bez starostí.

Doprava na Balaton Sound (28. 6. – 1. 7. 2023)

Fanúšikovia elektronickej tanečnej hudby si prídu na svoje na Balaton Sound, ktorý sa odohráva pri najväčšom maďarskom jazere. Festival ťa láka legendárnymi menami ako Armin Van Buuren, Adam Beyer, Dmitri Vegas & Like Mike a mnoho iných, ktorí ťa poriadne roztancujú.

Blízko k vstupnej bráne festivalu sa dostaneš z Autobusovej stanice Nivy v Bratislave, kam sa autobusmi Slovak Lines môžeš aj vrátiť, ak sa rozhodneš pre tento spôsob dopravy. Presné časy a cenník nájdeš na stránke Slovak Lines.

Doprava na festival Pohoda (6. 7. – 8. 7. 2023)

Najväčší festival Pohoda tak ako každoročne láka svojím line-upom plným zahraničných a domácich mien. Môžeš sa tešiť na headlinerov ako Jamie XX, Caroline Polachek, Central Cee, Sofi Tukker a mnoho iných.

Popularitu festivalu pociťuje aj samotné mesto, pretože extrémny nával ľudí pravdepodobne spôsobí dopravný kolaps a nemusíš sa tak dostať načas tam, kam si chcel. Je to preto, že v čase festivalu Pohoda sa prerába veľký úsek okolo Trenčína a niektoré cesty tak budú uzavreté.

K bráne Gate B trenčianskeho letiska sa vieš dostať už v stredu večer 5. júla z Bratislavy, Trnavy a Piešťan práve autobusom. Vo štvrtok sa autobusmi dopravíš aj z niekoľkých ďalších miest a v piatok vycestuješ z Bratislavy, Trnavy či Piešťan. Domov sa z Pohody dostaneš v nedeľu doobeda a autobusy Slovak Lines ľudí z festivalu rozvezú do 13 slovenských miest. Autobusy budú vyrážať priamo z areálu spred hlavného Urpiner stageu, takže sa nemusíš ďaleko presúvať s batožinou. Kompletný rozpis nájdeš na hlavnej stránke Slovak Lines.

Takto to vyzeralo na minuloročnom festivale Pohoda:

Doprava na Colours of Ostrava (19. 7. 2023 – 22. 7. 2023)

Český multižánrový festival Colours of Ostrava sa od roku 2012 odohráva v priestoroch bývalej železiarne a hutníckeho priemyslu. Počas troch dní plných hudby si vypočuješ známych interpretov ako Macklemore, One Republic či Ellie Goulding.

Do Ostravy ťa autobusy Slovak Lines zoberú po trasách z dvoch slovenských miest – z Bratislavy a zo Zvolena. Z festivalu vyrážajú autobusy v nedeľu o 10.30 po trasách do Zvolena a Bratislavy. Na hlavnej stránke Slovak Lines nájdeš kompletný harmonogram.

 

Doprava na Grape festival (11. 8. 2023 – 12. 8. 2023)

Na trenčianskom letisku sa odohrá aj Grape festival, ktorého areál je vytvorený slovenskými umelcami a architektmi. Na pódiách festivalu vystúpia populárni interpreti ako Foals, Yungblud, M83, Yung Lean a kopa iných umelcov.

Taká istá situácia ako počas festivalu Pohoda nastane aj pri Grape festivale. Prerábanie úseku okolo Trenčína a viaceré uzavreté cesty spôsobia, že doprava bude kolabovať, keďže veľký záujem ísť na festival vytvorí veľké „sťahovanie národov“.

Autobusy Slovak Lines ťa dovezú až k festivalovej bráne v piatok 11. augusta z Bratislavy, Trnavy, Piešťan, Banskej Bystrice, zo Zvolena, z Prievidze a zo Serede. Do týchto miest sa následne vieš dostať aj naspäť z areálu pred hlavným stageom Orange, odkiaľ štartujú autobusy. Zlaď si svoj festivalový kalendár s presnými rozpismi príchodov a odchodov na stránke Slovak Lines.

Doprava na Sziget festival (10. 8. – 15. 8. 2023)

Na Ostrove slobody sa opäť odohrá jeden z najväčších festivalov strednej Európy, ktorý prinesie zvučné mená ako Billie Eilish, David Guetta, Imagine Dragons, Niall Horan a kopu iných interpretov z rôznych kútov sveta.

Štartovacie miesto autobusov Slovak Lines je také isté ako pri Balaton Sound, vyrazíš z Autobusovej stanice Nivy v Bratislave. Odtiaľto idú festivalové autobusy každý deň, počas celého Szigetu. Z budapeštianskeho festivalu ťa autobusy ráno dovezú naspäť na Nivy. Cenník a presné časy si pozri na hlavnej stránke Slovak Lines.

Domov
Zdieľať
Diskusia