Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Answear.
17. apríla 2023, 14:35
Čas čítania 1:24
Sponzorovaný obsah

Daruj oblečenie, zasaď strom. Answear.sk pomohol vďaka projektu Wear&Share vybudovať Alej priateľstva

Daruj oblečenie, zasaď strom. Answear.sk pomohol vďaka projektu Wear&Share vybudovať Alej priateľstva
Zdroj: Answear.sk
MÓDA EKOLÓGIA MÓDA
Uložiť Uložené

Každý vysadený strom a každý kilogram oblečenia sa počíta.

Módny e-shop Answear.sk spustil minulý rok projekt Wear&Share, ktorý pokrýva celé územie Slovenska a podporuje Nadáciu Ekopolis. Jednou z aktivít je projekt na výsadbu stromov „Sadíme budúcnosť“, vďaka ktorému vznikol 1. apríla 2023 úsek „Alej priateľstva“, ktorý sa nachádza medzi obcou Halič a mestom Lučenec.

Alej priateľstva

Alej priateľstva je názov úseku pozdĺž novovybudovanej cyklotrasy, ktorá spája obec Halič s mestom Lučenec. Časť trasy spájajúcej obec a mesto skrášlilo viac ako 50 miestnych dobrovoľníkov, ktorí spoločne vysadili celkovo vyše 250 ovocných stromov. Pred výsadbou mali možnosť vyplniť formulár, podľa ktorého dala obec vyrobiť originálne venovania. Tie budú zdobiť každý strom. Starosta obce Halič Alexander Udvardy, riaditeľ Nadácie Ekopolis Peter Medveď a Michaela Garaiová, marketingová špecialistka z Answear.sk sa po poďakovaní navzájom zhodli, že projekt Wear&Share má skutočne zmysel. Starosta dúfa, že ľudia budú na túto udalosť nostalgicky spomínať a jedného dňa tieto stromy poskytnú úkryt pred slnkom a zarodia chutné ovocie.

 

Projekt Sadíme budúcnosť

Sadíme budúcnosť zapája ľudí do plánovania, výsadby a následnej starostlivosti o stromy, ktoré sú symbolom spolupatričnosti medzi ľuďmi a prírodou. Celkovo program doteraz podporil výsadbu približne 2 000 stromov vo viac ako 30 lokalitách po celom Slovensku, za účasti tisícky dobrovoľníkov. Nadácia Ekopolis spojila úsilie chrániť životné prostredie, dlhodobú podporu komunitných projektov a rastúci záujem ľudí o to, ako môžeme reálne pomôcť našej krajine. Ich cieľom je návrat stromov tam, kde je to potrebné.

Zasadiť strom môže každý bez ohľadu na vek.
Zasadiť strom môže každý bez ohľadu na vek. Zdroj: Answear.sk

Súčasťou projektu môžeš byť aj ty

Myšlienka Wear&Share je veľmi jednoduchá. Stačí sa zaregistrovať na stránke https://wearshare.answear.sk. Zabaľ svoje nepotrebné oblečenie do škatule, objednaj si kuriéra, ktorý balík vyzdvihne priamo u teba doma alebo v práci. Veci môžu byť nové, použité, ale mali by byť v dobrom stave, čiže čisté, suché, nepoškodené, bez dier, škvŕn a zápachu. Obchod Answear.sk pokryje všetky náklady spojené s doručením a zároveň podporí Nadáciu Ekopolis a jej projekt „Sadíme budúcnosť“.

Každý vysadený strom a každý kúsok oblečenia sa počíta.
Každý vysadený strom a každý kúsok oblečenia sa počíta. Zdroj: Answear.sk

„Vaša pomoc prispeje nielen k zníženiu potenciálneho odpadu, ale aj k zvýšeniu počtu zasadených stromov. Stromy sú totiž účinným spôsobom ochrany pred klimatickými zmenami. Zohrávajú dôležitú úlohu pri zmierňovaní skleníkového efektu tým, že zachytávajú škodlivý oxid uhličitý a premieňajú ho na taký potrebný kyslík,“ hovorí na záver marketingová špecialistka Answear.sk Michaela Garaiová.

Domov
Zdieľať
Diskusia