Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2023, 21:00
Čas čítania 0:42
Barbora Fábryová

Je to oficiálne. Harry Potter dostane vlastný seriál na HBO, spoznali sme prvé detaily o tom, ako by mal vyzerať

ZAHRANIČIE HARRY POTTER HARRY POTTER SERIÁL HBO HBO MAX HBO SERIÁLY SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Zo spolupráce je nadšená aj samotná J. K. Rowlingová.

Spoločnosť HBO si objednala seriálovú adaptáciu kultového Harryho Pottera. Informácie o tom, že sa slávna čarodejnícka sága premení na seriál, unikli už 3. apríla, no dnes to oficiálne potvrdilo aj štúdio Warner Bros. Discovery, píše portál Variety

Každá séria bude založená na jednej z kníh, pričom Warner Bros. Discovery svoju novú šou opísalo ako „desaťročnú sériu“. Herecké obsadenie bude úplne nové a iné ako to filmové.

„Sme radi, že divákom môžeme poskytnúť príležitosť objaviť Rokfort úplne novým spôsobom,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ HBO Max Content Casey Bloys.

 

„Harry Potter je kultúrny fenomén a je jasné, že stále existuje trvalá láska k čarodejníckemu svetu a smäd po ňom. V spolupráci s Warner Bros. a J. K. Rowlingovou sa táto nová séria ponorí hlboko do každej z ikonických kníh, ktoré fanúšikov po všetky tie roky bavia,“ dodal.

Rowlingová nápad s vytvorením seriálu podporuje

„Záväzok HBO Max zachovať integritu mojich kníh je pre mňa dôležitý a teším sa, že budem súčasťou tejto novej adaptácie, ktorá umožní taký stupeň hĺbky a detailov, aký poskytuje len dlhý televízny seriál,“ povedala Rowlingová.

Harry Potter
Zdroj: Warner Bros.
Domov
Zdieľať
Diskusia