Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
3. apríla 2023 o 16:16
Čas čítania 0:53

Táto žena sa priznala k atentátu na proruského blogera. Vo videu opísala, ako priniesla sošku s bombou do kaviarne

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na výsluchu potvrdila, že priniesla sošku obsahujúcu výbušné zariadenie, ktoré zabilo popredného ruského blogera Vladlena Tatarského.

V súvislosti s nedeľňajšou explóziou v kaviarni v Petrohrade zadržali Dariu Trepovovú. Na výsluchu potvrdila, že priniesla sošku obsahujúcu výbušné zariadenie, ktoré zabilo popredného ruského blogera Vladlena Tatarského, aktívneho podporovateľa ruskej vojny na Ukrajine. 

„Priniesla som sošku, ktorá vybuchla,“ povedala Trepovová vo videu zverejnenom po jej zatknutí. Na otázku, kto jej sošku dal, zareagovala, že to povie „neskôr“.

Rusko obvinilo z incidentu Ukrajinu a Putinovho kritika Alexeja Navaľného

Rusko v pondelok vyhlásilo, že „teroristický útok“ zorganizovala Ukrajina s pomocou podporovateľov uväzneného kritika Kremľa Alexeja Navaľného.

„Teroristický útok naplánovali ukrajinské bezpečnostné služby s pomocou agentov pracujúcich pre takzvanú Protikorupčnú nadáciu,“ uviedol ruský protiteroristický výbor. Narážal tým na Navaľného zakázanú organizáciu. 

Hovorkyňa Navaľného nadácie Kira Jarmyšová tieto obvinenia odmietla. „Alexej bude čoskoro súdený za extrémizmus. Hrozí mu 35 rokov. Kremeľ si povedal: ‚Je to vynikajúce, že môžeme pridať aj obvinenie z terorizmu‚‘“ uviedla Jarmyšová.

9. októbra 2024 o 13:20 Čas čítania 6:27 Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov

Ruská štátna tlačová agentúra RIA Novosti informovala, že Trepovovú už v minulosti zadržali na desať dní, a to za účasť na proteste 25. februára 2022, teda deň po spustení invázie Ruska na Ukrajinu.



Domov
Zdieľať
Diskusia