Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík TASR
2. apríla 2023 o 18:29
Čas čítania 0:59

Ruské jednotky na Ukrajine dostanú posilu 3000 koní. Sľúbil to líder Tuvianskej republiky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Apríl začal bizarne aj v Rusku.

Líder Tuvianskej republiky, ležiacej na juhu Sibíri, Vladislav Khovalyg vraj pošle 3000 koní ruským jednotkám, aby vytvorili logistické reťazce na zásobovanie frontu vo vojne s Ukrajinou, informuje na Twitteri Nexta. Viacero používateľov sociálnej siete si následne začalo z tejto správy robiť žarty a vravieť, že ide len o aprílový žart. 


Vojna na Ukrajine trvá od 24. februára minulého roka, podľa Pravdy pri ruskom ostreľovaní Kosťantynivky na východe Ukrajiny v nedeľu zahynuli najmenej traja ľudia a ďalších šesť utrpelo zranenia. Informoval o tom šéf ukrajinskej prezidentskej kancelárie Andrij Jermak.

Zverejnil aj fotografie, ktoré ukazovali čiastočné zničenie budov a krátery po explóziách. Ďalej uviedol, že ruské sily údajne pri útoku použili kazetovú muníciu, ktorú mnoho štátov zakazuje. Agentúra Reuters však nemohla toto tvrdenie nezávisle overiť.


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zároveň v nedeľu ocenil svoju krajinu za to, že sa jej pred rokom podarilo odvrátiť ruské útoky v oblasti okolo metropoly Kyjev. Vyjadril sa tak rok po tom, čo boli v uliciach mesta Buča po stiahnutí ruských síl objavené prvé telá zabitých civilistov.

Volodymyr Zelenskyj.
Volodymyr Zelenskyj. Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia