Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. marca 2023, 20:35
Čas čítania 0:30

Obchodník so smrťou. Slovenský občan zháňal zbrane pre Rusko cez Severnú Kóreu, USA naňho uvalili sankcie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zbrane mal v Rusku vymeniť za lietadlá, suroviny a ďalší tovar.

Rusko sa naďalej aktívne snaží získať zbrane od Severnej Kórey na vedenie vojny na Ukrajine. Vo štvrtok na to upozornil hovorca americkej Rady pre národnú bezpečnosť John Kirby. USA v tejto súvislosti uvalili sankcie na občana SR. 

„Máme nové informácie, že Rusko sa aktívne snaží získať ďalšiu muníciu zo Severnej Kórey,“ povedal Kirby. Dodal, že Rusko ponúka Severnej Kórei za zbrane a muníciu potraviny.

Americké ministerstvo financií ešte predtým vo štvrtok oznámilo, že uvalilo sankcie na občana SR Ašota Mrktyčeva za pokus o sprostredkovanie predaja zbraní zo Severnej Kórey do Ruska.

Mrktyčev podľa amerického rezortu financií koncom roku 2022 a začiatkom roku 2023 spolupracoval s predstaviteľmi KĽDR a získal viac ako dve desiatky druhov zbraní a munície. Tie mal dodať Rusku výmenou za „komerčné lietadlá, suroviny a ďalší tovar“.

Domov
Zdieľať
Diskusia