Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
27. marca 2023, 17:35
Čas čítania 1:13

Vražda Daniela Tupého: Obvineného advokáta Puškára údajne z vraždy usvedčil aj jeho blízky kamarát

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jeden zo svedkov, ktorý Puškára usvedčuje, bol údajne jeho blízky kamarát.

Proti advokátovi Puškárovi, ktorý je obvinený z vraždy Daniela Tupého, svedčil na polícii aj jeho blízky kamarát Vladimír. Policajtom podľa uznesenia opísal, čo sa na Tyršovom nábreží v osudný večer v roku 2005 stalo, píše Nový Čas.

„Prišiel do tej bitky a narazil na Adama Puškára. Videl ho, ako so zatvorenou päsťou udieral neznámeho muža. Ten muž ležal na zemi, Adam stál nad ním a videl, ako do oblasti hornej časti tela tohto muža vykonával pohyb rukou zhora nadol, a to viackrát. Bolo to strašne rýchle, nepamätá si, že by sa ten muž nejako bránil,“ parafrázuje policajný vyšetrovateľ Puškárovho kamaráta Vladimíra.

Svedok Vladimír podľa informácií TV Novín pracoval ako colník, v súčasnosti reprezentuje Slovensko v organizácii Frontex, ktorá stráži schengenské hranice. To, či Vladimír pracoval ako policajt, ministerstvo vnútra doteraz nepotvrdilo. Úrad inšpekčnej služby sa prípadom zaoberá, no pre prebiehajúce vyšetrovanie neposkytol bližšie informácie. 

Obvinenie Puškára do veľkej miery stojí na výpovediach mužov, ktorí boli v tú noc na mieste vraždy. Ostatní vypovedajúci svedkovia policajtom prezradili, že práve Vladimír bol Puškárov blízky kamarát. „Na záver svedok uviedol, že najbližší človek, kamarát Adama Puškára, bol Vlado,“ opísal ich vzťah ďalší z útočníkov.

puškár
Zdroj: TV Markíza/reprofoto

Obvinený údajne útočil na Tupého, ktorý sa nebránil 

Podľa svedkov obvinený Puškár opakovane udieral päsťou neznámeho muža, ktorým bol Daniel Tupý. Ten sa počas útoku nebránil.

Útočník ho niekoľkokrát bodol a porezal, pričom zasiahol aj chrbát a hrudník. Po útoku Puškár odišiel k Dunaju, kam podľa svedka zahodil nôž. Svedok ďalej opisuje, ako on sám zaútočil na muža a niekoľkokrát ho boxerom udrel do tváre. Následne muži naskákali do áut a z miesta činu odišli.

10. apríla 2024, 12:00 Čas čítania 5:41 Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca

O útoku na Tyršovom nábreží sa vraj dlhé mesiace partia útočníkov nerozprávala, no keď napokon prišlo k debate o Danielovi Tupom, podľa zhromaždených výpovedí sa členovia partie nahnevali na Puškára, ktorý sa po útoku odmlčal a údajne sa tváril, akoby sa nič nestalo.

Domov
Zdieľať
Diskusia