Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. marca 2023, 16:06
Čas čítania 0:42

Klus môže zabudnúť na 20-tisícový flek audítora. Po Hegerovej výzve požiadal vládu o stiahnutie svojej kandidatúry

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výbor Európskeho parlamentu pre kontrolu rozpočtu v stredu (22. 3.) odporučil plénu neschváliť slovenského kandidáta Martina Klusa za člena Európskeho dvora audítorov. Pri hlasovaní zaňho nikto nezahlasoval.

Vláda stiahne nomináciu poslanca Národnej rady SR Martina Klusa za člena Európskeho dvora audítorov (EDA), pokiaľ tak neurobí sám. Avizoval to dočasne poverený premiér Eduard Heger na piatkovom brífingu po skončení samitu v Bruseli.


Trvá na tom, že Klus by sa mal k situácii postaviť čelom a stiahnuť kandidatúru. „To je aj odkaz, ktorý som mu dnes ráno tlmočil. Predpokladám, že tak urobí, a keď nie, tak, samozrejme, zasadne vláda a túto nomináciu stiahne,“ povedal Heger.

Poslanec Národnej rady SR Martin Klus vládu požiadal o stiahnutie svojej kandidatúry za člena Európskeho dvora audítorov facebookovým statusom. 


„Chyby patria k životu a aj zlá skúsenosť je skúsenosť,“ napísal v krátkom statuse. Zároveň sa ospravedlnil tým, ktorých sa jeho skúsenosť negatívne dotkla, a poďakoval tým, ktorí mu pri jej absolvovaní pomohli.


Výbor Európskeho parlamentu pre kontrolu rozpočtu v stredu (22. 3.) odporučil plénu neschváliť slovenského kandidáta Martina Klusa za člena EDA. Po vypočutí Klusa hlasovalo proti nemu 20 členov výboru, pričom nikto nehlasoval za a traja členovia sa hlasovania zdržali. Prezidentka SR Zuzana Čaputová následne požiadala Hegera, aby vláda Klusovu nomináciu stiahla.

Martin Klus
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia