Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. marca 2023, 20:20
Čas čítania 0:29

Pripravil ľudí o 40 miliárd dolárov, keď spôsobil 99 % prepad svojej kryptomeny. Teraz ho chytili s falošnými dokladmi na Balkáne

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Spojené štáty americké obvinili juhokórejského podnikateľa v oblasti kryptomien z ôsmich trestných činov.

Juhokórejského podnikateľa v oblasti kryptomien To Kwona, ktorého zatkli v Čiernej Hore, obvinila americká prokuratúra z ôsmich trestných činov vrátane podvodu, vyplýva z dokumentov súdu. 

To Kwon je spoluzakladateľom a generálnym riaditeľom spoločnosti Terraform Labs so sídlom v Singapure. Krach tejto spoločnosti vlani pripravil investorov o približne 40 miliárd dolárov a otriasol globálnymi trhmi s kryptomenami.

V súvislosti s krachom Terraform Labs sa v Južnej Kórei začalo viacero trestných konaní.
To Kwona, ktorý bol na úteku, zadržali vo štvrtok na letisku v čiernohorskom hlavnom meste Podgorica, pretože mal pri sebe „sfalšované doklady“.

Juhokórejská prokuratúra predtým požiadala medzinárodnú policajnú organizáciu Interpol, aby na Kwona vydala takzvanú red notice, žiadosť o predbežné zatknutie podozrivej osoby, pretože odmietol spolupracovať pri vyšetrovaní kolapsu svojho stablecoinu a kryptomeny.

Zadržali podnikateľa v oblasti kryptomien To Kwona.
Zadržali podnikateľa v oblasti kryptomien To Kwona. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia