Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
23. marca 2023, 10:53
Čas čítania 0:37

AKTUÁLNE: Veľký posun v prípade Dušana Dědečka, ktorý na Zochovej v opitosti zabil päť ľudí. Vyšetrovanie už ukončili

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ukončenie vyšetrovania potvrdila krajská prokuratúra.

Vyšetrovanie nehody, pri ktorej v Bratislave na zastávke Zochova zahynulo päť ľudí po náraze opitého Dušana Dědečka, je už ukončené, informuje portál tvnoviny.sk. Túto skutočnosť potvrdila Krajská prokuratúra v Bratislave.

„V trestnej veci obv. D. D. bolo umožnené oprávneným osobám podľa § 208 Trestného poriadku preštudovať vyšetrovací spis a podať návrhy na doplnenie vyšetrovania,“ informoval prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Juraj Chylo.

K nehode na Zochovej došlo 2. októbra večer a vyžiadala si päť ľudských životov a niekoľko zranených. Vodičovi namerali približne 1,6 promile alkoholu v krvi, jeho spolujazdcovi jedno promile. Dědečka obvinili z trestného činu všeobecného ohrozenia, v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

Väzobne stíhaný je od októbra 2022 pre dôvodnú obavu z pokračovania v trestnej činnosti. Voči tomuto rozhodnutiu podal sťažnosť v nádeji, že ho budú vyšetrovať na slobode. Krajský súd ho z väzby nepustil a sťažnosť zamietol ako nedôvodnú.

Správu budeme aktualizovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia