Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
20. marca 2023, 11:00
Čas čítania 0:37

Firma Suju z Republiky zarába na utečencoch z Ukrajiny. Za ubytovanie už dostala desaťtisíce eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Za obdobie od februára do júna 2022 firma Miroslava Suju dostala od štátu viac ako 20-tisíc eur. Napriek tomu, že firma zmluvu uzavrela až v júni 2022, peniaze jej boli vyplatené dodatočne.

Poslanec Národnej rady Miroslav Suja z hnutia Republika je jedným z najhlasnejších odporcov pomoci Ruskom napadnutej Ukrajiny. Sám je pritom spolumajiteľom firmy Romi Trade, ktorá podľa centrálneho registra zmlúv dostáva od štátu peniaze za ubytovanie Ukrajincov, upozornili Aktuality. 

Za jednu noc ubytovania dospelej osoby firmám štát vypláca 24 eur, za deti do 15 rokov prispieva približne 12 eur. Žiadateľom za ubytovanie ukrajinských utečencov doteraz ministerstvo dopravy poskytlo takmer 21 miliónov eur. 

Podľa Sujovho stranníka Ondreja Ďuricu poslanec príspevkom iba kompenzuje náklady, ktoré mu s ubytovaním utečencov vznikli. Za obdobie od februára do júna 2022 však jeho firma od štátu dostala viac ako 20-tisíc eur. Napriek tomu, že firma zmluvu uzavrela až v júni 2022, peniaze jej boli vyplatené dodatočne. 

Zmluvu s ministerstvom v mene spoločnosti v januári 2023 opakovane podpísal poslancov syn Gabriel Suja. Miroslav Suja je odporcom darovania stíhačiek MiG-29 a vlani sa mu nepáčila ani pomoc Slovenska v podobe darovania systému protivzdušnej obrany S-300. 

Miroslav Suja
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia